Royal Caribbean International har allerede verdens største krydstogtskib, Wonder of the Seas, der blev taget i brug i år. De kommende år får rederiet yderligere fire skibe. PR-foto: Royal Caribbean International.

Fire nye krydstogtskibe får plads til 22.500 gæster

Royal Caribbean International, der allerede har 28 krydstogtskibe, herunder verdens største, får de næste fire år yderligere fire store skibe. Der bliver premiere på den nye Icon-klasse.

Der er gang i nybyggerierne for Royal Caribbean International, største varemærke i Royal Caribbean Group.

Tidligere i år tog RCI verdens hidtil største krydstogtskib, Wonder of the Seas, i brug. Det har plads til 5.734 passagerer med to i hver af de 2.867 kahytter og suiter. Men redes der op på alle sovepladser, har Wonder plads til næsten 7.000 passagerer. Hertil kommer en besætning på mindst 2.300.

Men det stopper ikke her. Cruiseindustrynews.com skriver nemlig, at der er yderligere fire store krydstogtskibe på vej til Royal Caribbean International – det vides endnu ikke, om nogen af rederiets i dag 28 krydstogtskibe pensioneres når de nye skibe kommer til.

Næste efterår kommer skibet Icon of the Seas med plads til 5.600 passager. Det bygges i øjeblikket på Meyer Turk-værftet i Finland.

Icon bliver første skib i Royal Caribbeans nye skibsklasse, der af samme årsag får navnet, Icon. Skibet, der blandt andet skal sejle i Caribien, skal blandt andet drives af flydende naturgas, LNG.

Der skal bygges i hvert fald yderligere to skibe i Icon-klassen. De er endnu ikke navngivet, og kaldes derfor blot Icon Class II og Icon Class III. Begge får ligeledes plads til 5.600 passagerer og forventes i drift i henholdsvis 2025 og 2026.

Endnu et skib til Oasis-klassen
På det franske værft Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire er Royal Caribbean ved at få bygget det sjette skib i Oasis-klassen, samme klasse som Wonder of the Seas.

Det bliver Utopia of the Seas, der forventes sat i trafik i første halvdel af 2024 med plads til 5.714 passagerer og har dermed næsten samme størrelse som Wonder of the Seas.

Tre flydende varemærker
Royal Caribbean International er det største og mest kendte varemærke i Royal Caribbean Group.

RCG har tre sejlende varemærker. Udover mainstream-produktet Royal Caribbean International er der det lidt finere Celebrity Cruises og så highend-rederiet Silversea Cruises. RCG ejer også 50 procent af TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises.

Relaterede artikler:

Vil være blandt største danske krydstogt-sælgere

Færre krydstogter i Østersøen øger anløb i Danmark

Krydstogtselskab vil tiltrække næste generation

Umuligt at anslå antal krydstogtgæster i Danmark

Stort rejsebureau søsætter ny niche til luksusrejser