Firma tjener penge på råd om USA-visum

For ESTA.US prøver at sælge en guide, også på dansk, til rejsende, der skal udfylde skemaet forud for en rejse til Amerika. Og man tager 49,25 dollar fra kreditkortet for en såkaldt "ESTA Travel Application Guide".

 

Hvis man benytter den officielle hjemmeside, er det gratis. ESTA.US ligger øverst hos Google, og dermed tror mange, at der er tale om den officielle hjemmeside fra amerikanske Department of Homeland Security. Hjemmesiden ligner til forveksling den "rigtige", men man skriver dog i toppen "An Independent U.S. Travel Authorization Service Provider", og noterer med mindre bogstaver "ESTA.US is not affiliated with The United States Government".

Men mange har af almindelig usikkerhed benyttet hjemmesiden, fortæller en række rejsebureauer, og de understreger at der er tale om spild af penge. De skemaer man kan trykke sig frem til hos ESTA.US er nemlig de officielle dokumenter, som man kan hente på den helt officielle/rigtige hjemmeside som er: www.denmark.usembassy.gov.

 

Det understreges endda her på ambassadens hjemmeside, at de, der tager penge for servicen, "intet har med den amerikanske regering af gøre".

 

Stand By har forsøgt at få en udtalelse fra den amerikanske ambassade om hvorvidt denne "falske" hjemmeside strider mod god markedsføringskik og derfor burde lukkes. Denne udtalelse er ikke kommet Stand By i hænde endnu.

 

Billedet i toppen er et "screen dump" fra den uofficielle ESTA.US som altså kun er et fordyrene led for de rejsende.

 

Skrevet af Flemming Hastrup

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.