Firma tjener penge på råd om USA-visum

For ESTA.US prøver at sælge en guide, også på dansk, til rejsende, der skal udfylde skemaet forud for en rejse til Amerika. Og man tager 49,25 dollar fra kreditkortet for en såkaldt "ESTA Travel Application Guide".

 

Hvis man benytter den officielle hjemmeside, er det gratis. ESTA.US ligger øverst hos Google, og dermed tror mange, at der er tale om den officielle hjemmeside fra amerikanske Department of Homeland Security. Hjemmesiden ligner til forveksling den "rigtige", men man skriver dog i toppen "An Independent U.S. Travel Authorization Service Provider", og noterer med mindre bogstaver "ESTA.US is not affiliated with The United States Government".

Men mange har af almindelig usikkerhed benyttet hjemmesiden, fortæller en række rejsebureauer, og de understreger at der er tale om spild af penge. De skemaer man kan trykke sig frem til hos ESTA.US er nemlig de officielle dokumenter, som man kan hente på den helt officielle/rigtige hjemmeside som er: www.denmark.usembassy.gov.

 

Det understreges endda her på ambassadens hjemmeside, at de, der tager penge for servicen, "intet har med den amerikanske regering af gøre".

 

Stand By har forsøgt at få en udtalelse fra den amerikanske ambassade om hvorvidt denne "falske" hjemmeside strider mod god markedsføringskik og derfor burde lukkes. Denne udtalelse er ikke kommet Stand By i hænde endnu.

 

Billedet i toppen er et "screen dump" fra den uofficielle ESTA.US som altså kun er et fordyrene led for de rejsende.

 

Skrevet af Flemming Hastrup

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.