Flere børn lærer svømning i ferien

Foto: Marcus Lawett.

Foto: Marcus Lawett.

Nye tal fra Star Tour viser, at et stigende antal danskere melder deres børn til svømmeundervisning på ferien. I de seneste to år er antallet steget med 12%. 37% af Star Tours rejsende fortæller at deres børn har lært at svømme på ferien. Det svarer til i alt 26.000 danske børn.

”Vi har uddannet personale, der på en uge kan nå rigtig langt med børn helt ned til fire år, men selvfølgelig er der også mange forældre, der selv lærer børnene de første svømmetag”, siger Gorm Pedersen, country manager for Star Tour.

Det har fået rejsearrangøren til at åbne nye svømmeklubber på flere Family Life-hoteller til næste år. Hos Dansk Svømmeunion ser man helst at børn lærer at svømme i skolen. Men her er svømmeundervisningen mange steder underprioriteret. Derfor anses svømmeklubber og ferier som et godt alternativ.

Dansk Svømmeunion og TrygFonden offentliggjorde i marts en undersøgelse af danskernes svømmefærdigheder. Her fremgår det, at 24% i alderen 7-14 år lærer at svømme på en ferie kun overgået af svømmeklubber, der tegner sig for 40%.

Kun 14% har lært at svømme i skolen, og mere end hver fjerde får ikke svømmeundervisning i skolen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.