En af de berømte sporvogne i den portugisiske hovedstad, Lissabon.

Flere danskere til Portugal

Portugal fastholder sin status som populært rejseland. Sidste år var der 13 procent flere danske overnatninger i forhold til 2016 – og danskerne brugte 30 procent flere penge end forrige år.

Ikke alene steg antallet af danske overnatninger i Portugal sidste år – det samme gjorde danskernes forbrug under opholdet. ”Vores statistikker viser, at danskerne i snit brugte 30 procent flere penge under deres i snit seks dage lange ophold sammenlignet med 2016,” siger Stig Sommerfeldt Kaspersen, chef i Danmark for Turismo de Portugal, Portugals nationale Turistbureau, til standby.dk

Den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en hvis størrelse og standard. Ifølge denne var der sidste år 560.000 danske overnatninger i Portugal – tallet er reelt meget højere, formentlig over en million, vurderer Stig Kaspersen.

En del af forklaringen på det stigende forbrug fra de danske besøgende i Portugal menes at være, at der købes bedre indkvartering på for eksempel boutique-hoteller ligesom antallet af fire- og fem-stjernede hoteller er stigende. Portugal regnes ikke nødvendigvis som et billigt turistland, men en destination, hvor den rejsende får meget for pengene.

Fire flyselskaber har ruter fra København
Over halvdelen af danskerne kommer til Portugal med rutefly – resten typisk med charter. Fra København flyver navnlig TAP Air Portugal, men også SAS og Norwegian til den portugisiske hovedstad, Lissabon. TAP har 13 flyvninger om ugen fra Lissabon til København, mens Norwegian og SAS har to til tre ugentlige afgange på strækningen. Ryanair har sæsonrute fra byen Porto i det nordlige Portugal til København.

Hertil kommer at SAS næsten hele året har en rute fra København til Faro på den portugisiske Algarve-kyst. Algarve-regionen har i øvrigt det mest sydvestlige punkt på Europas fastland, Kap Sankt Vincen, der ligger fem kilometer fra byen Sagres.

Apropos Algarve, så lancerede Portugals Turistråd for nylig en ny online-platform, der skal gøre det nemmere for rejsende at udforske Portugal til fods eller på cykel. I første omgang har platformen, Portuguese Trails, kun information om Algarve, men siden udbygges løbende med information om de øvrige seks regioner i Portugal. Rejsende kan på Portuguese Trails blandt andet få hjælp til at finde cykel- og vandreruter, som kan udforskes på egen hånd, samt til at booke samlede pakketure med cykelleje, kort, måltider og overnatninger.

Relaterede artikler:

Formandsskifte i kendt turistforening

DRF: Udsigt til rekord-rejseår i 2018

Portugal i prisregn

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.

Nu kokser det helt i Venedig

”Fritag Venedig og forsvar os fra daglig voldtægt af krydstogtskibe og turister;” lød det fra 4.000 demonstranter, som i weekenden gik protestmarch i kanalbyen.