En af de berømte sporvogne i den portugisiske hovedstad, Lissabon.

Flere danskere til Portugal

Portugal fastholder sin status som populært rejseland. Sidste år var der 13 procent flere danske overnatninger i forhold til 2016 – og danskerne brugte 30 procent flere penge end forrige år.

Ikke alene steg antallet af danske overnatninger i Portugal sidste år – det samme gjorde danskernes forbrug under opholdet. ”Vores statistikker viser, at danskerne i snit brugte 30 procent flere penge under deres i snit seks dage lange ophold sammenlignet med 2016,” siger Stig Sommerfeldt Kaspersen, chef i Danmark for Turismo de Portugal, Portugals nationale Turistbureau, til standby.dk

Den officielle portugisiske overnatningsstatistik registrerer kun overnatninger på hoteller af en hvis størrelse og standard. Ifølge denne var der sidste år 560.000 danske overnatninger i Portugal – tallet er reelt meget højere, formentlig over en million, vurderer Stig Kaspersen.

En del af forklaringen på det stigende forbrug fra de danske besøgende i Portugal menes at være, at der købes bedre indkvartering på for eksempel boutique-hoteller ligesom antallet af fire- og fem-stjernede hoteller er stigende. Portugal regnes ikke nødvendigvis som et billigt turistland, men en destination, hvor den rejsende får meget for pengene.

Fire flyselskaber har ruter fra København
Over halvdelen af danskerne kommer til Portugal med rutefly – resten typisk med charter. Fra København flyver navnlig TAP Air Portugal, men også SAS og Norwegian til den portugisiske hovedstad, Lissabon. TAP har 13 flyvninger om ugen fra Lissabon til København, mens Norwegian og SAS har to til tre ugentlige afgange på strækningen. Ryanair har sæsonrute fra byen Porto i det nordlige Portugal til København.

Hertil kommer at SAS næsten hele året har en rute fra København til Faro på den portugisiske Algarve-kyst. Algarve-regionen har i øvrigt det mest sydvestlige punkt på Europas fastland, Kap Sankt Vincen, der ligger fem kilometer fra byen Sagres.

Apropos Algarve, så lancerede Portugals Turistråd for nylig en ny online-platform, der skal gøre det nemmere for rejsende at udforske Portugal til fods eller på cykel. I første omgang har platformen, Portuguese Trails, kun information om Algarve, men siden udbygges løbende med information om de øvrige seks regioner i Portugal. Rejsende kan på Portuguese Trails blandt andet få hjælp til at finde cykel- og vandreruter, som kan udforskes på egen hånd, samt til at booke samlede pakketure med cykelleje, kort, måltider og overnatninger.

Relaterede artikler:

Formandsskifte i kendt turistforening

DRF: Udsigt til rekord-rejseår i 2018

Portugal i prisregn