Genève. (Foto: Related | PR)

Flere tiltag skal styrke Genève som MICE-destination

Turismeorganisationen i Genève ønsker, at byen også i fremtiden skal være et trækplaster for erhvervsrejsende, og derfor har man åbnet nye faciliteter og renoveret flere allerede eksisterende.

Erhvervsrejser spiller en vigtig rolle for turismen i Genève, da møde-, kongres- og eventmarkedet også før COVID-19-pandemien medvirkede til at trække overnattende gæster til den schweiziske by, og derfor har man søgt at få genoprettet denne del af branchen.

Det hænger blandt andet sammen med, at byen er hjemsted for 37 internationale organisationer og flere end 900 multinationale virksomheder, hvoraf 140 er meget store såsom eksempelvis Procter & Gamble og bankkoncernen HSBC.

Ifølge turistorganisationen Geneva Tourism har byen i alt 145 forskellige konferencecentre, hoteller og institutioner, der gør det muligt at afholde både meget store samt mindre møder, konferencer og andre former for events.

På det seneste er der blevet taget flere tiltag, som skal medvirke til, at fremtidssikre Genève som en destination, der fortsat vil være i stand til at tiltrække MICE, som er en forkortelse for Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions (Møder, incitamentrejser, konferencer og udstillinger, red.). 

Flere fordele ved hybridevents
Det er blandt andet sket ved, at en række af byens konferencelokaler blevet renoveret. Et af stederne er Campus Biotech, der både huser forskningsinstitutioner og virksomheder. Her har man renoveret i alt 16 lokaler med plads til op mod 850 gæster.

Yderligere åbner forskningsorganisationen CERN i 2023 uddannelsesinstitutionen The Science Gateway, der vil have tilknyttede faciliteter, som kan benyttes til messer, konferencer og events, hvor omdrejningspunktet vil være forskellige former for videnskab.

Ifølge Geneva Tourism har organisationen desuden arbejdet med at skabe bedre muligheder for at afvikle såkaldte hybridevents, hvor nogle deltagere er fysisk til stede, mens andre følger med via internettet.

Denne type arrangementer har nemlig vist sig at have flere fordele efter COVID-19, da de virtuelle deltagere ikke skal bekymre sig om smitte, ligesom man sparer rejsetiden og udgifterne for virksomheden bliver mindre, selvom medarbejderne fortsat får et fagligt udbytte.

Flere nye hoteller
To af byens nyeste hoteller skal derudover også bidrage til at styrke byens position som MICE-destination. I april åbnede Ruby-kæden hotellet Ruby Claire med 211 værelser i Genève. Hotellet er desuden udstyret med to tagterrasser, et bibliotek samt en bar, hvor der kan afholdes diverse events.

I løbet af sommeren slog Marriott dørene op til et 263 værelser stort hotel nær byens lufthavn, hvor man har satset på dels at etablere mødefaciliteter samt otte rum til events, hvoraf det største har en kapacitet på 406 deltagere.

For danske forretningsrejsende er det værd at nævne, at flyselskabet Swiss har tilføjet en rute mellem Københavns Lufthavn og lufthavnen Genève til rutekortet i sommertrafikprogrammet næste år, og der vil derfor være daglige flyvninger mellem lufthavnene i et Airbus A220-300-fly.


Relaterede artikler:

Atter fremdrift i markedet for forretningsrejser

VisitDenmark øger fokus på mødemarkedet

Gør nyt forsøg med MICE-workshop i København