Vinter på Amalienborg. Foto: #garderliv medias.

Flere vinterturister i København

De seneste år har der været markant større tilstrømning af turister til København i de tre vintermåneder.

Antallet af vinterturister i januar februar og marts i København er vokset med 9,3 procent i gennemsnit om året, oplyser Wonderful Copenhagen til business.dk. Vækstraterne siden 2010 har i gennemsnit ligget på 4,8 procent om året.

”Der har været fremgang i vinterturismen i hovedstadsregionen i flere år, og det er en positiv udvikling, som vi arbejder på at styrke”, siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Vækst på 70 procent
I de tre første måneder af 2017 var der 1,8 millioner overnatninger mod en million overnatninger i 2010, hvilket svarer til en vækst for hele perioden på 70 procent. I de tre sommermåneder var der 3,6 millioner overnatninger i 2017 mod 2,7 millioner overnatninger i 2010, svarende til en vækst på 32 procent for hele perioden.

Tivolis beslutning om også at holde åbent omkring vinterferien vil være medvirkende til at gavne hele destinationen som turistby om vinteren, siger Mikkel Aarø-Hansen.

Tivoli har i Den gamle Haves 175. jubilæumsår valgt at åbne med et vintertema, som strækker sig over det meste af februar og dermed også dækker skolernes vinterferie.

Forlystelseshaven investerer 10 millioner kroner i blandt andet nye forlystelser og en skøjtebane. Hertil kommer et tilsvarende beløb for driften i vintersæsonen.

Relaterede artikler:

For lidt vinterturisme på Bornholm

To-cifret millioninvestering i Tivolis vinter

Vinterferien deler danskerne