Rejselandet Tyskland har meget at byde på. Fra storbyer som her, Frankfurt, og masser af natur. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Flertal af danskere sætter rejser til Tyskland højt

Danskerne ikke har tabt rejselysten og vil hjertens gerne til Tyskland igen, viser ny undersøgelse fra Tysk Turist Information. Udlængslen gælder både korte smutture og længerevarende ferier.

Når grænsebommene til Tyskland genåbner, vil danskerne gerne igen på ferie i Tyskland i år. Det viser en ny YouGov-undersøgelse for Tysk Turist Information. Rejselængslen gælder både de kortere smutture og de længerevarende ferier. 74 procent vil gerne på en smuttur til Tyskland, mens 59 procent vil på en længere ferie i Tyskland i år.

De over 1.000 adspurgte fordelt over hele Danmark, vil hovedsageligt til Tyskland i år af følgende årsager, oplyser Tysk Turist Information i en pressemeddelelse: ”Kort rejsetid”, ”Spændende byer”, ”Trygt at besøge” og ”Skøn natur med variation”.

I en kommentar til undersøgelsen siger Bo Schou Lauridsen, chef for Tysk Turist Information i Danmark:

”Det glæder mig, at så mange danskere har lyst til at rejse til Tyskland på ferie i år. Herudover er det logisk nok, at fire ud af fem af alle danskere gerne vil dykke ned i den lokale kultur i mindre byer og på mere ukendte steder. Efter en pandemi søger mange af os nok det mere sikre, og i dette tilfælde de steder, hvor man kan gå i fred og samtidig opleve noget unikt.”

Kommunikationsindsatser for at gøre de yngre danskere opmærksomme på Tyskland
”Det er ikke nyt for os, at seniorerne er særligt begejstrede for Tyskland. Vi mener dog også, at potentialet blandt de unge er til stede, og derfor iværksætter vi i år en række kommunikationsindsatser for at gøre de yngre danskere opmærksomme på, at Tyskland er langt mere end Berlin,” siger Bo Schou Lauridsen og tilføjer:

”Mange af os har måske savnet lidt forkælelse i coronatiden. I hvert fald svarer 51 procent af de adspurgte, at de gerne vil opleve spa-koncepter i Tyskland i år. Tyskerne har da også en af verdens længste traditioner for kursteder, spakoncepter, urtemedicin og naturlæger.”

Tyskland råder over 16 nationalparker, 104 naturparker og 15 UNESCO biosfærereservater. Herudover er der 17 certificerede destinationer og 400 partnerhoteller med certificeringer. Og hele 35 procent af Tyskland er beskyttet område, oplyser Tysk Turist Information.

I Tyskland hedder det Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT, og er Tysklands nationale turistråd med hovedsæde i Frankfurt. DZT 30 nationale kontorer verden over, blandt andet i København.

Relaterede artikler:

Tysk delstat vil gøre sig kendt i Danmark

Halvt så mange danske overnatninger i Tyskland

Tysk turistchef: Rejsemønstre først normale i 2023