Danske overnatninger på vandrehjem i Danmark har i sommermånederne de seneste ti år svinget mellem 260.000 og 310.000, viser ny analyse fra Danmarks Statistik. Arkivfoto fra Danhostel.

Flest danskere på ferie i Uge 29 og 30

Fire ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet holdt sidste år ferie i ugerne 29 og 30, som dermed er de mest populære ferieuger, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Af i alt 2,8 millioner beskæftigede på det danske arbejdsmarked holdt cirka fire ud af ti sidste år ferie i uge 29 og 30, som dermed var de mest populære ferieuger, viser Danmarks Statistiks netop offentliggjorte arbejdskraftsundersøgelse.
De næstmest populære uger var 28 og 31, som også er i skolernes sommerferie. Her holdt omkring tre ud af ti arbejdstagere i Danmark ferie.
Andelen af kvinder på arbejdsmarkedet, der sidste år var fraværende fra arbejde på grund af ferie i uge 29-30, var fem procentpoint højere end andelen af mænd.
Danmarks Statistik understreger, at feriemønsteret i denne arbejdskraftsundersøgelse ligner mønsteret i tidligere opgørelser.
I juli sidste år var der atter flest danske overnatninger hjemme i ferielandet. I alt havde danskerne i juli sidste år 5,4 millioner overnatninger på danske campingpladser, hoteller, feriecentre og i feriehuse. Til sammenligning var der i juni og august sidste år henholdsvis 2,7 millioner og tre millioner danske overnatninger i det danske ferieland.

Flere overnatninger på hotel
Bortset fra et mindre fald fra 2007 til 2009 har antallet af danske overnatninger på danske feriesteder generelt været stigende, så langt tallene fra Danmarks Statistik går tilbage på dette område.
Udviklingen skyldes primært en stigning på hoteller og feriecentre samt feriehuse. I 1992 var der 1,7 millioner danske hotelovernatninger i juni-august, mens tallet i 2017 var 3,6 millioner, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik.
Fra 2004 til 2017 er antallet af danske overnatninger i udlejede feriehuse i Danmark steget fra 1,5 millioner til 2,4 millioner sidste år.
På danske campingpladser var antallet af overnatninger sidste år 5,1 millioner – det laveste niveau i 25 år. Antallet af overnatninger er dog gået op og ned, men med en faldende tendens siden 2014, skriver Danmarks Statistik i sin opgørelse.

Relaterede artikler:

Ny bookingportal til ferier på danske øer

Turismen giver 137.000 danske arbejdspladser

Derfor holder vi ikke ferie i Danmark