Flybranchen reducerer forventningerne med 8%

IATAIATA har nedsat sine forventninger for flyselskabernes globale profit i indeværende år med 8% til 11,7 milliarder dollar på grund af vigende efterspørgsel i dele af Asien og betydelig nedgang i flyfragt.

International Air Transport Association, som repræsenterer omkring 200 flyselskaber, siger, at reduktionen på ca. én milliard dollar i forhold til tidligere forventninger også hænger sammen med en brat stigning i brændstofudgifterne på grund af krisen i Syrien.

IATAs generaldirektør Tony Tyler understreger, at der stadig er tale om betydelig vækst i forhold til overskuddet i 2012 på 7,4 milliarder dollar.

For 2014 forudser IATA et globalt overskud på 16,4 milliarder dollar i forventning om fortsat vækst i trafikken og forbrugertilliden. De forudsætter dog at brændstofprisernes himmelflugt stopper. Sker det ikke, vil det påvirke indtjeningen globalt.

Ifølge Tony Tyler har væksten i de ’nye’ markeder som Indien, Brasilien og et vist omfang Kina været lavere end ventet.

IATAs forventninger stiger en smule for Nordamerika og Europa, da de nordamerikanske flyselskaber bliver konsolideret, mens den økonomiske krise i Europa letter.

For Asien, som skulle være den ledende kraft i de kommende års luftfart, har IATA skåret en tredjedel af den forventede profit og regner nu med 3,1 milliarder dollar.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.