Den flydende Soria Moria-sauna i norske Telemarken er blandt de nye tiltag på dette område. Pressefoto for VisitNorway: Dag Jenssen.

Flydende saunaer er voksende norsk trend

Der kommer stadig flere flydende saunaer i Norge, hvor saunabesøget kan afsluttes med et afkølende hop ned i for eksempel en sø. Det er en af de hotte nye trends, fortæller VisitNorway.

Når det igen bliver muligt at rejse til Norge, anbefaler det norske turistråd, VisitNorway, udenlandske turister at prøve den voksende nye trend med flydende saunaer.

Der kommer stadig flere af disse flydende saunaer, der findes over det meste af landet, fra nord til syd. De flydende saunaer, der på norsk hedder badstu, ligger ofte ude i smuk natur eller i havneområder ved en række af de norske storbyer.

VisitNorway gennemgår i en pressemeddelelse en række af de mest særprægede flydende saunaer, hvor af mange er åbne hele året.

Sauna-besøg før arbejde
Soria Moria-saunaen ved Dalen i Telemark ligger i søen Bandak og indgår som del af en række kunstneriske attraktioner langs Telemark-kanalen.

En af de nyeste flydende saunaer i Norge hedder Pust og ligger i havnen i nordnorske Tromsø. Den helårsåbne sauna har plads til 20 gæster. Et andet tilbud i Tromsø på denne konto er Vulkana Spa Boat.

Endnu længere mod nord i Norge findes den flydende sauna med det kreative navn SvalBad, i Longyearbyen på netop øguppen Svalbard.

Men også i og ved Oslo findes en række flydende saunaer. ”Der er ikke unormalt at se Oslo-borgere besøge en af de flydende saunaer først på dagen, foretage et hop ned i vandet, klæde om og så tage på arbejde,” fortæller VisitNorway.

En af de flydende saunaer ved den norske hovedstad ligger ganske tæt på Oslos operahus, der også ligger ud til vandet. Der er også muligheden med Green Boats Saunas ved Aker Brygge, tæt på restauranter, butikker og museer. Disse saunaer kan bruges af alle, der har lyst til oplevelsen, men kan også lejes til for eksempel events.

Omkring et andet flydende saunakoncept i Oslo, Salt, tilbydes under normale forhold et miks af sauna, restaurant, kultur og koncerter. Et andet firma med speciale i flydende saunaer er Kok med udbud i Oslo, Drammen, Hamar og Holmsbu.

Relaterede artikler:

Norge på vej med mange nye turistattraktioner

Tysk turistchef: Rejsemønstre først normale i 2023

Her vil danskerne hen når grænserne åbner