Flyet er først fremme, når døren åbnes

maxresdefaultIfølge en kendelse fra EU-domstolen er et fly ankommet til sin destination præcist i det øjeblik personalet åbner dørene. Kendelsen kan påvirke passagerers ret til erstatning ved forsinkelser.

EU-domstolen skulle tage stilling i et tilfælde med små tidsmarginaler. Det handlede om en flyvning med Germanwings fra Salzburg til Köln i maj 2012, skriver svd.se ifølge travelreport.se.

Flyet startede med en forsinkelse på 3 timer og 10 minutter, men indhentede nogle minutter i luften, så hjulene ramte landingsbanen i Köln med en forsinkelse på 2 timer og 58 minutter.

EU har fastlagt, at et flyselskab skal yde erstatning, hvis forsinkelsen er over 3 timer. Da en passager krævede erstatning for forsinkelsen hævdede Germanwings derfor, at man havde klaret sig under 3-timersgrænsen.

Men da flyet kørte fra landingsbanen til standpladsen var forsinkelsen 3 timer og 3 minutter. En af passagererne mente derfor, at han var mere end 3 timer forsinket i forhold til fartplanen og krævede 250 Euro i kompensation. Og i går, torsdag, fik han altså¨ret ved EU-domstolen.

”Begrebet ankomsttid, som benyttes for at fastslå omfanget af en forsinkelse, betyder det tidpunkt, hvor en af flyets døre åbnes under forudsætning af, at passagererne har tilladelse til at forlade flyet”, skriver domstolen i sin kendelse.

Domstolen bestemmer dermed, hvad der skal gælde som flybranchens ”faktisk ankomsttid” – et udtryk, som har været åbent for fortolkning og varieret i forskellige flyselskabers billetregler.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.