Flyselskab får OK til at veje passagerer

0

hawaiian-airlines-airbus-a330LUFTFART: Hawaiian Airlines har problemer med overvægtige passagerer på sin rute mellem Honolulu og Amerikansk Samoa. Derfor bestemmer flyselskabet, hvor passagererne skal sidde i flyet.

Hawaiian Airlines har indført sin nye praktik på ruten mellem Hawaii og Pago-Pago på Amerikansk Samoa.

Nogle få har klaget til USAs transportministerium og kaldt proceduren diskriminerende – men ministeriet har nu givet flyselskabet medhold.

Flyselskabet har indført den usædvanlige regel for at have styr på flyets vægt og balance. Hawaiian Airlines siger, at det bruger ekstra meget brændstof på ruten til Amerikansk Samoa, der ligger i Stillehavet nordøst for Australien, skriver airwise.com

For at få styr på rutens vægt og balance, har Hawaiian Airlines indstillet muligheden for, at passagererne selv kan vælge flysæde ved check-in. Ifølge flyselskabet vejer mange rejsende til og fra Amerikansk Samoa i snit 15 kg mere end en ”typisk” flypassager.

Flyselskabet understreger, at ruten til Pago-Pago i den amerikanske besiddelse er den eneste, hvor selskabet vil bestemme, hvor passagererne sidder.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz