Den modige stuntkvinde Nicole Smith-Ludvik på toppen af Burj Khalifa med reklameskilte for at besøge verdensudstillingen i Dubai. Flyet er 600 meter bag hende. Pressefoto: Emirates. Klik for større format.

Flyselskab har PR-stunt i 828 meters højde

Stuntkvinde og professionel skydiver står i reklamefilm for Expo-verdensudstillingen i Dubai på toppen af verdens højeste bygning, mens en A380-dobbeltdækker passerer bag hende.

Der er 828 meter ned fra verdens højeste bygning, Burj Khalifa i Dubai. Til en reklamefilm for den igangværende verdensudstilling i Dubai, der slutter med udgangen af marts, står den engelske stuntkvinde og professionelle skydiver Nicole Smith-Ludvik på toppen af bygningen, mens en A380-dobbeltdækker flyver bag hende. Dog i en afstand på 600 meter.

Vovehalsen er klædt i en stewardesse-uniform fra Emirates. Nicole Smith-Ludvik er naturligvis godt sikret og spændt fast, hun filmes fra en drone, mens en Airbus A380 fra Emirates i en særlig Expo-bemaling flyver bag hende.

Stuntet krævede flere måneders planlægning, skriver Emirates i en pressemeddelelse. På Youtube er der flere optagelser fra forberedelsen til og gennemførelsen af stuntet.

Selve verdensudstillingen har over 190 deltagende nationer. Der har været relativ lidt PR for verdensudstillingen fra turistmyndighederne i Dubai, da besøgstallet har været begrænset som følge af coronakrisen. Starten af verdensudstillingen, der officielt hedder Expo 2020, måtte rykkes et år fra 2020 til 2021, også som følge af coronakrisen.

11 forbiflyvninger
Til optagelsen af reklamen fløj Airbus A380’eren i en højde af 830 meter, samme højde som Burj Khalifa, med en hastighed på 145 knob, cirka 270 kilometer i timen. Flyets normale flyvehastighed er cirka 860 kilometer i timen. Den lave hastighed var nødvendig for, at flyet kunne cirkle rundt om Burj Khalifa. I alt kredsede Emirates’ A380’er rundt om Burj Khalifa 11 gange for at få de helt rigtige optagelser på plads.

Under planlægningen samarbejdede de involverede Emirates’ piloter, flyveoperatører, flyveledere, helikopterpiloter, droneoperatører og filmhold. Det samme gjorde Emirates’ marketingteam plus Emaar, Dubais ejendomsselskab, og adskillige myndigheder – alt sammen for at vende og dreje alle detaljer og aspekter af missionen.

De involverede Emirates’ A380-piloter trænede ruten adskillige gange i flysimulatoren. Under optagelserne, der skete tilbage i oktober sidste år, var det nærmeste luftrum var blokeret for al flytrafik.

Reklamen for verdensudstillingen i Dubai kan snart ses i reklamer på tv, i biografer samt digitale og sociale medieplatforme.

Emirates er den suverænt største A380-operatør i verden, selskabet har stadig 121 fly i flåden. Kun cirka halvdelen af dem er aktive i øjeblikket som følge af coronapandemien.

Relaterede artikler:

Atter daglige flyvninger fra København til Dubai

Sidste Airbus A380 til Emirates

Dubai får verdens højeste pariserhjul

Dubai varmer op til Expo 2020