Flyselskab laver flasker til tæpper

Emirates offentliggør sin miljørapport for 2016-2017. Den viser bl.a. at selskabet har øget bæredygtigheden ved at pensionere de sidste Airbus A330 og A340, så der kun er A380 og Boeing 777 i flåde.

Det betyder, at flyflåden i dag har en gennemsnitsalder på 5,3 år. Det gavner miljøet med både lavere brændstofforbrug og mindre støjbelastning.

Det store flyselskab har arbejdet med tiltag for at effektivisere forretningen, og det har haft effekt, når det gælder bæredygtighed. Selskabet har bl.a. udviklet en ny rengøringsprocedure for flyene, der sparer 11 millioner liter vand om året. Der er også installeret lysdioder i alle hangarer, og det har medført en energibesparelse på 237 megawatt pr. måned svarende til energiforbruget for 632 familier.

Ombord på flyene finder man også resultater af arbejdet med bæredygtighed. Passagerer på Economy får tilbudt tæpper, der er lavet af genanvendeligt plastik. Der bruges 28 genbrugsplastflasker på hvert tæppe. Initiativet skal forhindre 88 millioner plastflasker i at ende på lossepladsen inden udgangen af 2019.

Læs om de bæredygtige tæpper her.

Passagertallet stiger hos Emirates

Emirates udvider på Stockholm

Emirates flyver 100 heste over tre kontinenter