Flyselskaber øger milliardoverskud

0

sas brændstof fly lufthavnLUFTFART: Faldende oliepriser står til at fordoble de 250 IATA-ruteflyselskabernes samlede overskud i år til næsten 30 milliarder dollars, forudser deres interesseorganisation, International Air Transport Association.

IATA har for anden gang i år opskrevet forventningerne til sine medlemmers samlede overskud i år, nu med 17 pct. De 29,3 milliarder dollars, der forventes i overskud, er det dobbelte af sidste års overskud. Mens den gennemsnitlige overskudsgrad sidste år var 2,2 pct. forventer IATA at den i år stiger til 4 pct.

Hovedårsagen til fremgangen er billigere brændstof; mens IATA-medlemmerne sidste år tankede for 226 milliarder dollars, forudser IATA, at regningen i år ender på 191 milliarder – selv om flyselskaberne årligt øger produktionen og dermed flyver mere.

IATA understreger, at nogle medlemmer er økonomisk trængte, men for de veldrevne ser 2015 ud til at blive et rigtig godt år.

“Der er ingen ensartethed i det forventede samlede overskud. Mange flyselskaber står stadig overfor store udfordringer,” lyder det mere diplomatisk fra IATA’s generaldirektør, Tony Tyler.

IATA kan dog glæde sig over generelt flere flypassagerer – flyselskaberne bliver stadig bedre til at tilpasse udbud og efterspørgsel. I år forventer IATA, at medlemmerne samlet kommer op på en rekordhøj kabinefaktor på gennemsnitligt over 80 pct. Samlet har IATA-flyselskaberne 2,5 millioner medarbejdere.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz