Havnen i Haifa, Israels tredjestørste by, skulle have mellem juni og oktober have været hjemsted for krydstogtskibet Odyssey of the Seas. Arkivfoto fra Wikipedia: Zvi Roger, Haifa Municipality.

Flyselskaber og stort krydstogtskib undgår Israel

De blodige kampe mellem Israel og palæstinenserne får flyselskaber til at indstille betjeningen af Tel Aviv, mens Royal Caribbean dropper krydstogtskib i Israel. UM fraråder ikke-nødvendige rejser.

Udenrigsministeriet hævede i weekenden sine rejsevejledninger til Israel og Palæstina og fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser, ikke mindst på grund af sikkerhedssituationen med de fortsatte voldsomme kampe mellem israelerne og palæstinenserne, men også på grund af coronakrisen, hedder det.

Israel er ellers et af de lande, der er længst med færdigvaccineringer. Af samme årsag var Israel et af de meget få primære ferielande udenfor Europa på plus-listen, da Storbritannien forleden offentliggjorde 12 lande og territorier, briterne formentlig snart kan rejse til, uden at skulle i karantæne ved hjemkomst til Storbritannien.

Men kamphandlingerne mellem Israel og palæstinenserne i Gaza-striben har fået blandt andet europæiske og amerikanske flyselskaber til at sætte flyvninger til Tel Aviv i bero. Det gælder blandt andet British Airways og Lufthansa samt amerikanske selskaber som American Airlines, Delta Air Lines og United Airlines.

El Al har nogle flyvninger
British Airways har indtil forleden fløjet dagligt mellem London Heathrow og Israels primære lufthavn, Ben Gurion International, TLV, ved Tel Aviv. Også andre store europæiske flyselskaber, blandt andet Air France, Easyjet (fra Berlin), Iberia, KLM og Lufthansa har indtil videre suspenderet betjeningen af Ben Gurion-lufthavnen.

Det fremgår blandt andet i dag, søndag, af Tel Aviv-lufthavnens hjemmeside over planlagte ankomster.

El Al, det statslige israelske flyselskab, fortsætter noget af sin betjening af Israel og udlandet. Men kan flyene ikke lande i TLV, kommer de i stedet til Israels næststørste lufthavn, Eilat Ramon Airport, ved Røde Havet. Herfra kan passagerer blive kørt med busser til den centrale del af Israel med blandt andet Tel Aviv.

Krydstogtrederi dropper base Israel
Royal Caribbean International fra verdens næststørste krydstogtkoncern, Royal Caribbean Group, meddelte lørdag, at man dropper planerne om fra næste måned at sejle krydstogter ud af Haifa, Israels største havneby, der ligger 100 kilometer nord for Tel Aviv.

Rederiet ville ellers for første gang have stationeret et af sine krydstogtskibe i Israel, endda RCL’s nyeste skib, Odyssey of the Seas. Odyssey fra Royal Caribbean Internationals mellemstore Quantum Class har plads til knap 4.300 passagerer og lige over 1.500 besætningsmedlemmer.

Nu sendes skibet i stedet til havnen Port Canaveral i Florida, for gennem vinteren at sejle krydstogter i Caribien, skriver blandt andet USA Today. Odyssey skulle have sejlet krydstogter ud af Haifa frem til oktober. Gæsterne på de nu aflyste Odyssey-krydstogter fra Haifa har fået en række valgmulighed for at blive kompenseret.

Krydstogterne ud af Haifa skulle have været med henholdsvis tre og syv overnatninger; de korte ture skulle til Cypern, mens de ugelange skulle besøge flere af de græske øer. Det var forventet, at der kunne sælges 50.000 krydstogter fra juni til starten af oktober med Odyssey.

Royal Caribbean Group har tre sejlende varemærker. Der er selve mainstream-produktet Royal Caribbean International, det lidt finere Celebrity Cruises og så highend-rederiet Silversea Cruises, der blev købt af Royal Caribbean Group i 2018.

Tidligere i år frasolgte Royal Caribbean Group det fine, men gamle Azamara Club Cruises, der havde tre ældre krydstogtskibe.

Relaterede artikler:

Færøerne på briternes første grønne rejseliste

Krydstogtskib vil sejle med færdigvaccinerede

28 flyvninger om ugen mellem Emiraterne og Israel