Flyselskaber på vej ud af krisen

Udsigterne er lang bedre for det globale flymarked end det så ud for blot få måneder siden, siger IATAs generaldirektør Giovanni Bisignani.

Bedringen – som dog stadig efterlader flybranchen med røde tal på bundlinjen – er gode nyheder for både flybranchen og for den globale økonomi som helhed, for den viser, at international handel er på vej frem igen, mener han.

IATAs nye forventninger til 2010 lyder på samlede underskud på 2,8 milliarder dollar, hvilket svarer til halvdelen af de 5,6 milliarder, der var forventningen så sent som i december 2009.

Efterspørgslen på passagerflyene ventes at stige med 5,6% efter at være faldet med 2,9% i 2009. Selskabernes cabin factor nåede i januar op på 75,9% på grund af omfattende tilpasning af kapaciteten.

Også med hensyn til indtjeningen ventes der fremgang med en stigning i passagerflyvningens yield på to procent. Den stærkeste vækst ser IATA komme i Asien og Sydamerika, mens den vil være svagere i Europa og Nordamerika.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.