Flyselskaber protesterer mod Brommas lukning

brommaStockholms rødgrønne styre vil lukke lufthavnen i Bromma. Beslutningen får hård kritik fra skånske flyselskaber. Både Malmö Aviation og Kullaflyg ser lufthavnen som et vigtigt hub i svensk indenrigstrafik.

”Det er en beslutning, som burde træffes i Riksdagen, fordi det er en nationalt anliggende. Bromma er et hub for os og en lukning ville være en katastrofe for vores rejsende”, siger Anders Engzell.

Det er Stockholms stad som har meddelt, at lufthavnen skal lukkes i 2022 og at området i stedet skal benyttes til nye boliger. Beslutningen går imod tidligere meldinger fra socialdemokraterne og er allerede blevet mødt med kritik fra erhvervslivet.

Bromma lufthavn er landets tredjestørste og en tredjedel af alle indenrigsrejser passerer her. Malmö Aviation og Kullaflyg i Ängelholm har hver ca. otte flyvninger til Stockholm city hver dag.

”Vi har 280.000 passagerer om året. Cirka 75% af dem er forretningsrejsende. Det ligger i sagens natur, at Bromma er vigtig for det lokale erhvervsliv”, siger Torbjörn Gregorioff, chef for Kullaflyg til ’News Øresund’.

Det er planer om at udvide Arlanda, og målet er, at den skal blive størst i Norden. Hverken Malmö Aviation eller Kullaflyg ser dog den internationale lufthavn som et realistisk alternativ.

”Som det ser ud i dag må jeg svare nej. Der er for lidt plads. Tolv regionale flyselskaber kan ikke flytte sine flyvninger til Arlanda”, siger Torbjörn Gregorioff.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.