Flytrafikken kommer sig

Passagertallene globalt steg med 9,5% i forhold til februar 2009, da krisen kradsede allermest. Ifølge IATAs beregninger skal passagertrafikken stige med yderligere 1,4% for at nå op på niveauet før krisen satte ind.

“Vi er på rette vej. Om to-tre måneder skulle branchen være på niveau med trafikken fra før krisen, men det er ikke det samme som at krisen er ovre – vi mangler stadig at indhente to års manglende vækst”, siger Giovanni Bisignani, IATAs generaldirektør.

De europæiske flyselskaber havde den svageste vækst med 4,3% – stort set på niveau med den nordamerikanske vækst, der var på 4,4%. Årsagen er ifølge IATA, at forbrugerne bruger pengene på at spare op og afvikle gæld i stedet for på forbrug.

Asien-Pacific området havde en stærk vækst på 13,5% og sammenlignet med bundskraberen midt i 2009 har der her været en vækst på 19%.

Mellemøstens flyselskaber havde en rekordhøj passagervækst på 25,8%, hvilket er den stærkeste vækst af alle regioner og her ser det ud til, at efterspørgslen fortsat er stigende.

I Sydamerika kunne flyselskaberne melde om en vækst på 8,5%, mens de afrikanske flyselskaber nød godt af regionens økonomiske fremgang og præsenterede en vækst i flytrafikken på 9,8%.

Skrevet af Flemming Juul