Flytrafikken kommer sig

Passagertallene globalt steg med 9,5% i forhold til februar 2009, da krisen kradsede allermest. Ifølge IATAs beregninger skal passagertrafikken stige med yderligere 1,4% for at nå op på niveauet før krisen satte ind.

“Vi er på rette vej. Om to-tre måneder skulle branchen være på niveau med trafikken fra før krisen, men det er ikke det samme som at krisen er ovre – vi mangler stadig at indhente to års manglende vækst”, siger Giovanni Bisignani, IATAs generaldirektør.

De europæiske flyselskaber havde den svageste vækst med 4,3% – stort set på niveau med den nordamerikanske vækst, der var på 4,4%. Årsagen er ifølge IATA, at forbrugerne bruger pengene på at spare op og afvikle gæld i stedet for på forbrug.

Asien-Pacific området havde en stærk vækst på 13,5% og sammenlignet med bundskraberen midt i 2009 har der her været en vækst på 19%.

Mellemøstens flyselskaber havde en rekordhøj passagervækst på 25,8%, hvilket er den stærkeste vækst af alle regioner og her ser det ud til, at efterspørgslen fortsat er stigende.

I Sydamerika kunne flyselskaberne melde om en vækst på 8,5%, mens de afrikanske flyselskaber nød godt af regionens økonomiske fremgang og præsenterede en vækst i flytrafikken på 9,8%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.