Flyvelederstrejker koster EU 12 milliarder Euro

gatwick-airport-tower-250x169Siden 2010 har der været 217 strejkedage for flyveledere i EU, oplyser sammenslutningen af flyselskaber A4E på baggrund af en opdateret PwC undersøgelse af strejkernes økonomiske betydning i Europa.

Medregnet de eksisterende tal for 2016, viser analysen, at strejkerne siden 2010 har kostet EUs økonomi 12 milliarder Euro – 90 milliarder danske kroner – og har berørt mere end 140.000 stillinger.

De 217 strejkedage har medført aflysninger og forsinkelser i alt i 278 dage fra 2010 til og med udgangen af september 2016, når man medtager forstyrrelser af trafikken dagene før og efter, hvor flyvninger har måttet aflyses og har lidt under større forsinkelser.

Strejkerne har været hyppigst i Frankrig, fulgt af Grækenland, Italien og Portugal og har medført 35.000 aflysninger, samt syv millioner minutters forsinkelser for medlemsselskaberne i A4E.

Europas turisme er det første offer med et samlet tab på 7,3 milliarder Euro.

Siden 2010 har 2.5 millioner passagerer fået deres rejseplaner ødelagt af gruppen på 15.000 flyveledere.  I år har der været 22 flyvelederstrejker på sammenlagt 41 dage i Europa, som har medført trafikforstyrrelser i 55 dage.

“Hvis Europa ønsker at skabe jobs og være konkurrencedygtige, bør EU gøre noget ved sagen for at sikre sit omdømme og undgå at jobs bliver berørt og at europæernes dagligliv ikke påvirkes af disse gentagne arbejdskampe”, siger Thomas Reynaert, adm. direktør for A4E.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.