Verdensturismen kan i år forvente at tage et dyk på 20-30 procent som følge coronakrisen – til sammenligning kostede finanskrisen for ti år siden kun en nedgang på fire procent. Her arbejdes der med krydstogtpassagerer i Københavns Lufthavn. Arkivfoto fra DMC,

FN’s turistorganisation: 30 pct. færre ankomster i år

Nye estimater fra FN’s World Tourism Organization viser, at UNWTO forudser at coronakrisen vil give et tilbageslag i verdensturismen i år på op til 30 pct. Millioner af jobs er i fare, lyder advarslen.

Den stærkt negative påvirkning af den internationale turisme som følge af coronakrisen vil give verdensøkonomien et stort dyk.

Det skriver FN-organet World Tourism Organization, UNWTO, i en ny analyse. UNWTO understreger, at det er umuligt at sige noget definitivt om coronakrisen, da det på nuværende tidspunkt ikke vides, hvornår tingene begynder at vende og der kommer en tilbagevende til nogenlunde normale tider.

Men i første omgang antager UNWTO, at den internationale turisme i år vil falde mellem 20 og 30 procent sammenlignet med sidste år.

Slipper verden med et fald på kun 20-30 procent vil det betyde et mindre forbrug fra verdens internationale turister på mellem 300 og 450 milliarder dollars. Sidste år omsatte den internationale turisme for cirka ti billarder kroner, oplyser UNWTO og noterer, at en tilbagegang på op til 30 procent vil sætte væksten i den internationale turisme tilbage til niveauet for fem til syv år siden.

UNWTO sammenligner nedgangen som følge coronavirussen på 20-30 procent med, at den international finanskrise i 2009 kostede verdens international turisme en tilbagegang på fire procent.

Millioner af jobs i farezonen verden over
UNWTO’s generalsekretær, Zurab Pololikashvili fra Georgien, siger i en pressemeddelelse:

”Coronaen har ramt turismen hårdere end nogen anden af de økonomiske sektorer. Men turismen kan også være med til at løse udfordringer med arbejdspladser efter coronaen og være med til at drive verdensøkonomien fremad.”

Generalsekretæren tilføjer, at ingen endnu kan vurdere den samlede påvirkning på turismen som følge af coronakrisen.

”Men det er desværre indlysende, at millioner af arbejdspladser verden over står på spil. Omkring 80 procent af alle firmaer i turistindustrien er små og mellemstore virksomheder – og de er gode til også at skaffe arbejdspladser til kvinder, unge, mennesker fra landbefolkningen eller uden en længerevarende uddannelse,” siger generalsekretæren.

Relaterede artikler:

Ny prognose: Virus kan koste Danmark hver 5. turist

Disse lande havde størst turisme-vækst i 2019

56 mio. turismeovernatninger i Danmark sidste år