Jette Færch Weiss fra Aarhus er ny formand for De Berejstes Klub, her er hun i iranske Shiraz. Privatfoto.

Første kvinde som formand for de berejste

På generalforsamlingen i De Berejstes Klub kom der en delvis ny bestyrelse – herunder ny formand, en 37-årig kvinde. ”Andre køber fladskærme, jeg køber flybilletter,” siger hun.

37-årige Jette Færch Weiss blev ved generalforsamlingen denne uge i De Berejstes Klub foreningens første kvindelige formand – og den 7. formand i den 22 år gamle forening.

Der var kampvalg om de syv pladser i De Berejstes Klub, DBK, 14 kandidater stillede op – og ved konstitueringen blev der peget på Jette Færch Weiss som ny formand.

”Vi var nogle medlemmer der mente, at klubben trængte til nye kræfter i bestyrelsen og som kan samarbejde om, hvordan klubben skal udvikle sig,” siger Jette Færch Weiss til STANDBY.dk og tilføjer:
”Den tidligere bestyrelse havde haft meget at se til med en række store projekter, og flere havde inden generalforsamlingen valgt ikke at genopstille.”

Jette Færch Weiss, der bor i Aarhus, har en kandiatgrad i datalogi fra Københavns Universitet, og arbejder i dag med produktionsoptimering på fabrikker, lean, som det kaldes på engelsk.

Som ny formand i DBK vil hun arbejde med det administrative og sørge for arrangementer i klubben der appellerer til forskellighederne blandt klubbens medlemmer, herunder de unge. “Nogle tror at klubbens medlemmer er meget indspiste, men efter anden gang, man kommer til klubbens arrangementer, er der kram fra alle,” siger Jette Færch Weiss.

Jette Færch Weiss i Kasakhstan sidste år, hvor hun med veninder besøgte Verdensudstillingen, men også fik set affyring af en russisk raket til Den Internationale Rumstation, ISS. Her er hun ved den udtørrede Aralsø. Privatfoto.

 Over 500 berejste medlemmer
De Berejstes Klub har over 500 medlemmer, det koster 400 kroner om året at være medlem af DBK, en nonprofit og eksklusiv klub. Eksklusiv, fordi der er særlige tro og love krav for at kunne blive medlem.

Disse krav er blandt andet, at medlemmerne har besøgt flere lande end sin alder, været på mindst fire kontinenter, krydset Ækvator mindst én gang og mindst hvert andet år kan tillægge to nye lande til steder, medlemmet har besøgt i mindst 24 timer.

”Mange af klubbens medlemmer kommer på Cafe Globen i Turesensgade i det indre København; jeg læste om DBK på nettet og besøgte Cafe Globen mens jeg studerede på Københavns Universitet. Det er en spændende klub som matcher nogle mine prioriteter. Nogen bruger penge på for eksempel fladskærme, jeg bruger mine på flybilletter. Jeg rejser gerne til steder, jeg ikke ved så meget om – for at blive klogere på verden,” siger Jette Færch Weiss, der foreløbig har besøgt 63 lande.
FN har 193 medlemslande – De Berejstes Klub anerkender også ikke-FN medlemmerne Kosovo og Taiwan som lande. Hertil kommer 72 territorier verden over.

Spurgt om tre unikke steder, den nye DBK-formand har besøgt, siger Jette Færch Weiss: ”Rio de Janeiro er den fedeste by, hvis man bare holder sig til de fornuftige områder af byen. En af mine mest syrede politiske oplevelser var besøget i Nordkorea. Det er kontroversielt at rejse dertil, for så støtter man de forkerte med sine penge. Men det var spændende at opleve et Nordkorea, man ikke nødvendigvis kender fra omtalen i de vestlige medier.
Og så elsker jeg Kina, jeg boede i Kina otte måneder da jeg arbejdede for Vestas; Kina er nok det eneste land, jeg har boet i, hvor jeg stadig efter otte måneder følte mig som en turist.”

Jette Færch Weiss siger, at der aldrig er noget, der er gået rigtig galt på hendes mange rejser. Det var dog tæt på i Egypten for nogle år siden; her kom hun afsted med et tidligere tog end planlagt – det næste tog på strækningen kom udfor en alvorlig ulykke hvor 400 omkom.

Hendes næste rejsemål er endnu ikke plads, men det kan meget vel blive Angola, Burma og Namibia.

Relaterede artikler:

De Berejstes Klub lander mange nye medlemmer

20 år med De Berejstes Klub

Rejsebloggere i samarbejde

x

Læs Også

Kendt profil skifter til British Airways

Anne Klintfält, der har en bred karriere bag sig hos navnlig flyselskaber, har landet nyt job hos British Airways, Iberia og American Airlines.

Luksushotel klar med ny direktør

Svenske Cecilia Mauritzson er blevet direktør for et af Københavns nyeste high end-hoteller, der åbnede sidste efterår med 77 værelser og suiter.

Ny Tivoli-direktør for kommercielle partnerskaber

Tivoli har fra 1. oktober en ny chef for kommercielle partnerskaber og sin Erhvervsklub – Niels Jørgensen kommer fra job som salgschef i københavnsk eventbureau.

Ny direktørstilling på Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot har oprettet en ny stilling som salgsdirektør, og jobbet skal varetages af Trine Skou-Nielsen.

Farvel til DFDS og goddag til DGI-Byen

”Jeg er nok mere til start up, ikke så meget til vedligehold,” siger DFDS’ globale salgsdirektør på passagerområdet, Kevin Helsinghof, der sidst på måneden har afskedsreception i rederiet.

Kendt rejsejournalist runder 50 år

Rejsejournalist og redaktør Henrik Lange fra rejseportalen Highways-USA.com fejrer på fredag, den 24. august, sin 50 års fødselsdag med reception i Odense.