5 danske rejsebloggere har oprettet samarbejdet DanishTravelBloggers.com – arkivfoto.

Rejsebloggere i samarbejde

5 danske rejseblogs med forskellige målgrupper står bag det nye netværk Danish Travel Bloggers. ”Nogle bloggere er ekstremt værdifulde, men generelt er markedet det rene wild west,” siger tidligere formand for turistorganisationer.  

De fem medlemmer i Danish Travel Bloggers er: A World Of Backpacking, DanishAdventurer, OnTrip.dk, Cammi.dk og Afterglobe.dk – ifølge deres pressemeddelelse har de samlet en kontaktflade, et ”reach,” på over 220.000 på blogs og sociale medier. Alle fem blogs skrives på dansk.

De fem danske rejseblogs i det nye netværk skal ifølge stifterne ”gøre det muligt at eksponere rejserelaterede kampagner massivt til et relevant publikum.” Flere danske rejseblogs har udviklet sig fra at være hobbyblogs til nu at være professionelle, etablerede blogs med hvert deres univers og et unikt publikum, hedder det.

Danish Travel Bloggers beskrives som et netværk for danske rejseblogs; missionen er at tage hul på samarbejder mellem blogs og virksomheder i turist- og rejsebranchen. Medlemmerne af Danish Travel Bloggers ser et stort potentiale for rejseblogs, og for rejserelaterede brands betyder det nye netværk en garanti for kvalitet for indgåede samarbejder, oplyses det.

De fem blogs dækker ifølge det oplyste forskellige målgrupper, ligesom det samlede reach på tværs af platforme som Instagram og Facebook gør at varemærker og virksomheder kommer ud til en angivelig relevant målgruppe.

De fem stiftere af Danish Travel Bloggers er:
A World Of Backpacking – bag denne blog står biolog Tine Haslam Nielsen, der har en forkærlighed for trekking og natur.  Afterglobe.dk drives af cand.mag. i europæisk etnologi Laura Græns og IT-specialist Anders Bruhn; Cammi.dk er stiftet af cand. mag. i international virksomhedskommunikation Camilla Riis, hvis blog skal være et ”inspirerende rejseunivers for unge kvinder, som drømmer om at komme ud at opleve verden.” Danish Adventurer drives af Bettina Arknæs, der er uddannet i rejsebranchen, mens OnTrip.dk bestyres af Annette Seier Johansen og Tore Seier. Denne blog fokuserer på rejsende over 40 år.

Turistorganisationer vil kigge på rejseblogs
ANTOR (Association of National Tourist Office Representatives), de udenlandske statslige turistorganisationer i Danmark, har medlemmer der kontaktes af bloggers for muligt samarbejde. ANTOR Danmarks netop afgåede formand, Stig Sommerfeldt Kaspersen, der til daglig er chef for Portugals Turistbureau i Danmark, siger generelt om blog-fænomenet i rejsebranchen til STANDBY.dk:

”Det er et næsten uoverskueligt marked. Nogle bloggers er ekstremt værdifulde og kan for eksempel hjælpe med specifikke ting som at beskrive rejsemål det generelle publikum måske har et lidt forkert indtryk af.”

Men, tilføjer Stig Kaspersen, det er umuligt at overskue værdien af samtlige bloggers – på det område kan det virke som det rene wild west.

ANTOR Danmark har netop nedsat en arbejdsgruppe, der skal prøve at få hoved og hale i, hvad der er op og ned i denne del af medieverden. ”Vi er generelt interesseret i at arbejde med bloggers og de såkaldte influencers, men det kan være ekstremt vanskeligt at afgøre, hvad de bidrager med,” siger Stig Kaspersen.

Relaterede artikler:

Danmarks bedste rejseblog

Skal bo 30 dage i lufthavn

Nyt koncept kan give rejsearrangør gratis ferie

x

Læs Også

IATA advarer atter rejsebureauer mod fup-mails

IATA konstaterer et stigende antal tilfælde af forsøg på internet-svindel, og organisationen benytter endnu engang lejligheden til at advare rejsebureauerne.

Det kan Blokhus gøre bedre

Her i weekenden åbner Danmark porten til sommeren, både hvad tiden og naturen angår, men ikke altid for den del, vi selv kan gøre noget for.

Familie boede tre måneder i Bangkoks lufthavn

En familie på to voksne og fire små børn måtte tilbringe tre måneder i en lufthavn i Bangkok på grund af bureaukrati og fordi de ikke turde rejse hjem til Zimbabwe.

Rejsebrancheklub vil øge synlighed

IATA Comet, en netværksklub i den danske rejsebranche, vil gerne tiltrække flere medlemmer. Kommende medlemsmøde stiller fokus på: hvordan tiltrækker Københavns Lufthavn nye flyruter?

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.