Svenske Handiscover.com har fokus på rejser for bevægelseshæmmede.

Fokus på rejser for bevægelseshæmmede

Handiscover.com giver brugerne flere valgmuligheder afhængig af deres mobilitetsniveau. Kendt dansk rejsebrancheprofil er ny i selskabets bestyrelse.

Jens Wittrup Willumsen, tidligere topchef i SAS og i dag blandt andet næstformand i Billund Lufthavn samt bestyrelsesmedlem i FDM travel og Koldinghus, er kommet i bestyrelsen for svenske Handiscover.com

Handiscover er grundlagt af Sebastien Archambeaud, hvis søn lider af en muskelsygdom, der gør det udfordrende at rejse på ‘normal’ vis. Når familien rejser med deres søn, har de fundet det udfordrende at finde for eksempel overnatningssteder tilpasset deres særlige behov.

Om årsagen til, at han sagde ja til at træde ind i bestyrelsen for Handiscover, siger Jens Wittrup Willumsen til STANDBY.dk:

”Handiscover.com fokuserer på accommodation til mennesker med begrænsninger i deres mobilitet. Handiscover har lavet et ratingsystem af alle de feriehuse, lejligheder og hotelværelser, som de formidler på deres hjemmeside. Foreløbig er der over 12.000 ratede boliger i 37 lande og planer om, at tallet skal fordobles.”

Jens Wittrup Willumsen beskriver området som ‘et super interessant marked, som både henvender sig til mennesker med store bevægelsesbegrænsninger og til ældre, som blot vil kunne overskue hvor mange trapper, der er på for eksempel et overnatningssted.”

IKEA støtter projektet
Handiscover har flere private investorer, for eksempel den svenske venturefond Alm Invest og IKEA-stifteren Ingvar Kamrads fond Entreprenørinvest.

Disse investorer støtter blandt andet Handiscover.com med millionbeløb med den begrundelse, at det angiveligt er den første samfundsbaserede hjemmeside med fokus på booking af eksempelvis ferielejligheder til netop personer med ‘specielle behov og funktionshæmninger’.

På firmaets hjemmeside kan brugerne via et klassifikationssystem blandt andet vælge indkvartering på en række destinationer ud fra deres mobilitet eller andre særlige behov.

”Alle vil gerne rejse – også mennesker med begrænset mobilitet. Handiscover er ikke bare et sympatisk koncept, vi tror også, at det er en rigtig god forretnings-idé. Samtidig er personerne bag selskabet meget dedikerede og har megen relevant erfaring på området,” siger Eva Nyvaller, direktør for IKEA-kontrollerede Entreprenørinvest om årsagen til investeringen i Handiscover.

 

Relaterede artikler:

Rejsetrends for sommeren 2018

Billigere flyrejser i 2018

Jysk kulturfyrtårn tæt på årligt én million gæster

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.