Svenske Handiscover.com har fokus på rejser for bevægelseshæmmede.

Fokus på rejser for bevægelseshæmmede

Handiscover.com giver brugerne flere valgmuligheder afhængig af deres mobilitetsniveau. Kendt dansk rejsebrancheprofil er ny i selskabets bestyrelse.

Jens Wittrup Willumsen, tidligere topchef i SAS og i dag blandt andet næstformand i Billund Lufthavn samt bestyrelsesmedlem i FDM travel og Koldinghus, er kommet i bestyrelsen for svenske Handiscover.com

Handiscover er grundlagt af Sebastien Archambeaud, hvis søn lider af en muskelsygdom, der gør det udfordrende at rejse på ‘normal’ vis. Når familien rejser med deres søn, har de fundet det udfordrende at finde for eksempel overnatningssteder tilpasset deres særlige behov.

Om årsagen til, at han sagde ja til at træde ind i bestyrelsen for Handiscover, siger Jens Wittrup Willumsen til STANDBY.dk:

”Handiscover.com fokuserer på accommodation til mennesker med begrænsninger i deres mobilitet. Handiscover har lavet et ratingsystem af alle de feriehuse, lejligheder og hotelværelser, som de formidler på deres hjemmeside. Foreløbig er der over 12.000 ratede boliger i 37 lande og planer om, at tallet skal fordobles.”

Jens Wittrup Willumsen beskriver området som ‘et super interessant marked, som både henvender sig til mennesker med store bevægelsesbegrænsninger og til ældre, som blot vil kunne overskue hvor mange trapper, der er på for eksempel et overnatningssted.”

IKEA støtter projektet
Handiscover har flere private investorer, for eksempel den svenske venturefond Alm Invest og IKEA-stifteren Ingvar Kamrads fond Entreprenørinvest.

Disse investorer støtter blandt andet Handiscover.com med millionbeløb med den begrundelse, at det angiveligt er den første samfundsbaserede hjemmeside med fokus på booking af eksempelvis ferielejligheder til netop personer med ‘specielle behov og funktionshæmninger’.

På firmaets hjemmeside kan brugerne via et klassifikationssystem blandt andet vælge indkvartering på en række destinationer ud fra deres mobilitet eller andre særlige behov.

”Alle vil gerne rejse – også mennesker med begrænset mobilitet. Handiscover er ikke bare et sympatisk koncept, vi tror også, at det er en rigtig god forretnings-idé. Samtidig er personerne bag selskabet meget dedikerede og har megen relevant erfaring på området,” siger Eva Nyvaller, direktør for IKEA-kontrollerede Entreprenørinvest om årsagen til investeringen i Handiscover.

 

Relaterede artikler:

Rejsetrends for sommeren 2018

Billigere flyrejser i 2018

Jysk kulturfyrtårn tæt på årligt én million gæster

x

Læs Også

Californiens turisme vokser

Trods flere naturkatastrofer stiger turismen i Californien, der sidste år havde 276.000 ankomster fra Skandinavien. Til september genåbner den berømte Highway 1. IPW 2019 finder sted i sydcaliforniske Anaheim.

Rejsebranchen i USA kræver bedre vilkår

USA sakker bagud i kampen om at tiltrække internationale turister. Den amerikanske rejsebranche ønsker mere offentlig støtte til markedsføring og udvidede visa-programmer.

Island overvejer turistskat

Turisterne strømmer til Island i årlige tocifrede vækstrater. Nu foreslår den islandske regering en turistskat, der årligt skal give cirka 150 millioner danske kroner.

Billige charterrejser under hedebølge

Solen står i disse dage højt over Danmark og mange charterrejser med afgang i denne tid sælges til halv pris. Men charterbureauerne frygter ikke for salget af højsæsonens ferierejser.

Stor dansk vækst i Berlin

Der var i årets første kvartal over 33 procent flere danske ankomster til den tyske hovedstad end samme tid sidste år. Tyskland var også sidste år det land med flest danske overnatninger.

Dansk rejseboom til Sverige

Danmark havde i årets første kvartal den største stigning i udenlandske overnatninger i Sverige, viser nye tal fra det svenske turistråd, Visit Sweden.