Passagerer i Københavns Lufthavn. (Foto: Henrik Baumgarten)

Fond vender tilbage efter flere års dvale

Global Business Travel Association har genetableret organisationens fond, som i første omgang har fået til opgave at yde en indsats for tre forskellige mærkesager.

Efter at den har været lagt i dvale siden 2018, så relancerer erhvervsrejseorganisationen Global Business Travel Association (GBTA) nu fonden GBTA Foundation, der har været en del af organisationen siden 1989.

Det oplyser GBTA, der samtidig fortæller, at fonden fremadrettet vil få til opgave at fokusere på strategien bag organisationens bæredygtighedsprogrammer samt sørge for, at de udmønter sig i konkrete initiativer.

Fondens arbejde bliver at tage livtag med nogle af de udfordringer, der er med klimaforandringer, mangfoldighed og andre lignende emner. De skal tackles via undervisning, forskning og såkaldt fortalervirksomhed, hvor man søger at påvirke beslutningstagere eller borgere gennem en målrettet indsats.

Skal arbejde på tre områder
I forbindelse med relanceringen får fonden ansvaret for tre programmer, der alle har et forskelligt sigte.

Det nyetablerede GBTA Sustainability Program har til formål at medvirke til at få lettet det klimaaftryk, som erhvervsrejserne efterlader i form af eksempelvis CO2-udledninger fra flyrejser og udlejningsbiler. På dette område vil GBTA Foundation gennem samarbejder med branchen blandt andet forsøge, at få virksomhederne til at tænke grønne løsninger ind i den daglige drift ude hos selskaberne.

Derudover skal fonden også administrere programmet WINiT by GBTA, som handler om at skabe bedre vilkår for kvinder i rejsebranchen således, at de får lige så gode muligheder som mænd, når det handler om at komme i betragtning til lederstillinger eller topposter.

Organisationens mentorprogram – GBTA Ladders – vil også fremover være et af fondens ressortområder. Her forsøger etablerede navne i rejsebranchen at hjælpe yngre ansatte med at få etableret et netværk og videregive de kompetencer, der kræves for at bygge en lang karriere.

Udpeger ny bestyrelse
GBTA har ansat en direktør, der skal varetage den daglige drift af fonden, og som en del af relanceringen er der også blevet udpeget en ny bestyrelse.

Denne består blandt andet af United Airlines’ koncernchef Scott Kirby, chef for forretningsrejser Darragh Ormsby fra Google samt Paul Abbott, der er koncernchef for American Express Global Business Travel. Sidstnævnte er desuden blevet valgt som bestyrelsesformand.

”Jeg er meget tilfreds med at stå i spidsen for GBTA Foundation på dette vigtige tidspunkt, hvor vi skal bane vejen for fremskridt ved hjælp af vores ambitiøse programmer og initiativer, der fokuserer på bæredygtighed,” udtaler Paul Abbott.


Relaterede artikler:

Ekspert: Erhvervsrejser på vej op igen

Vil have EU til at hjælpe med lufthavnskaos

”Erhvervsturismen er rigtig, rigtig vigtig.”