Fra fredagens første spadestik til det kommende Scandic-hotel ved Københavns Lufthavn – fra venstre administrerende direktør for Skanska, der skal bygge hotellet, Peter Nymann, Tårnbys borgmester, Allan Andersen, og direktør for Scandic i Danmark, Jens Mathiesen.

Nyt hotel ved Københavns Lufthavn

Danmarks største hotelkæde åbner i 2021 nyt hotel med 357 værelser ved Københavns Lufthavn. I alt har kæden fem nye danske hotelprojekter på vej med over 2.000 værelser.

Scandic Hotels fortsætter sin ekspansion som Danmarks største hotelkæde; den har i dag 25 danske hoteller, men flere er på vej.

I fredags blev første spadestik taget til endnu et Scandic-hotel, Scandic CPH Airport forventes at stå færdigt i slutningen af 2020 eller formentlig starten af 2021, sagde direktør for Scandic i Danmark de seneste ti år, Jens Mathiesen, til STANDBY.dk i fredags. Han tog spadestikket sammen med den administrerende direktør for entreprenørfirmaet Skanska, Peter Nymann, der skal opføre det store byggeri under en kilometer fra Københavns Lufthavn, og Tårnby Kommunes borgmester, Allan Andersen.

”Scandic CPH Airport får 357 store værelser med albuerum – det bliver i hvert fald ikke et traditionelt lufthavnshotel. Det nye hotel får store værelser til både forretningsrejsende og familier,” sagde Jens Mathiesen.

I alt bliver det nye byggeri, der kommer til at ligge tæt på blandt andet akvariet Den Blå Planet, på 13 etager – udover hotelværelserne bliver der konferencefaciliteter til 600 personer, hvor der kan sidde 400 i biografopstilling i den største sal. Hotellet, der placeres ud til Øresund, får også sine egne bådpladser.

Det kommende Scandic CPH Airport får i snit to senge samt en sofa der kan omdannes til sovemulighed – dermed har hotellet i snit tre sovepladser i hvert værelse. Det betyder på årsplan mulighed for at hotellet kan have 300.000 overnattende gæster, siger Jens Mathiesen.

Også den norske hotelkæde Choice er på vej med et nyt hotel ved Københavns Lufthavn – det bliver et Comfort-hotel, et af kædens varemærker, der åbner i 2020 med cirka 500 værelser som nabo til det tidligere Hilton-hotel i Københavns Lufthavn; det har siden april sidste år heddet Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Åbner nyt hotel til september
Scandic får til september i år sit næste hotel i København når Scandic Kødbyen åbner med 370 værelser. I anden halvdel af næste år er Scandic klar med sin udvidelse af kædens første hotel på Frederiksberg. Det sker med ibrugtagningen af det tidligere Radisson-hotel, der går fra at have 166 værelser i dag til 334.

Det største Scandic-hotel på vej i Danmark bliver Scandic Spektrum, der står til at åbne i 2022 med 632 værelser ved Kalvebod Brygge i København – det bliver det største hotel i hele Scandic-kæden. Endnu et Scandic-hotel i Danmark bliver hotellet i Aarhus Havn, der forventes klar i 2022 med cirka 500 værelser – det bliver Scandics største hotel i Danmark udenfor København.

”Dermed er vi i alt på vej mod at have 6.500 hotelværelser i Danmark – mod de nuværende 4.100,” siger Jens Mathiesen og tilføjer: ”Med den øvrige vækst blandt hoteller i København bliver der pres på Københavns samlede belægningsprocent. Den er i dag på over 75 procent, men kan nok falde til omkring 70 procent. Omvendt forventer vi at den begynder at vokse igen efter nogle år.”

Sidste år havde Scandic-hotellerne i Danmark 1,1 millioner overnattende gæster – når alle de nye hotelprojekter er i brug forventer kæden at komme op på over to millioner overnattende gæster om året.

Relaterede artikler:

Lufthavnshotel får konkurrence

8.000 nye hotelværelser på vej til København

500.000 flere hotelovernatninger i Danmark