Forsikringsselskabet Alm. Brand vil nu sælge mere individuelle rejseforsikringer.

Forsikringsselskab har ny type rejseforsikring

Ny rejseforsikring giver flere muligheder, også for at komme hjem fra et ”utrygt rejsemål” selv om myndighederne ikke fraråder rejser til området. Ændringen betyder generelt dyrere forsikring for ældre rejsende.

Tiden er ved at være løbet fra den traditionelle rejseforsikring, hvor kunden køber en pakkeløsning, der dækker det hele. For i mange tilfælde dækker forsikringen nemlig ikke længere det hele – netop fordi en rejseoplevelse ofte bliver skræddersyet til den enkelte. Og så skal forsikringen også være det, lyder det fra forsikringsselskabet Alm. Brand.

”Med vores nye rejseforsikring tager vi endnu et skridt mod forsikringer, man selv kan sammensætte efter behov. På den måde betales der kun for det, man har brug for at sikre sig mod,” siger privatdirektør i Alm. Brand, Pia Holm Steffensen.

Også forsikring til ”utrygge rejsemål”
Hvad enten den står på badeferie i for eksempel Spanien eller bjergklatring i Nepal, er det muligt at sætte en forsikring sammen, som kan matche rejsens formål, oplyser Alm. Brand. For eksempel vil forsikringsselskabet med sit nye udspil nu dække skader som følge af for eksempel kite-surfing eller faldskærmsudspring. Der er også mulighed for at fjerne selvrisikoen på en lejebil på feriestedet, og så bliver det også muligt at købe dækningen ”utrygt rejsemål.”

Dækningen ”utrygt rejsemål” dækker hjemrejse eller afbestilling, hvis det er utrygt at skulle rejse til eller opholde sig på en destination, der er udsat for terror, en epidemi eller naturkatastrofe – også selv om de danske myndigheder, typisk Udenrigsministeriet, ikke fraråder rejser til det pågældende område.

Dyrere forsikring for ældre kunder
Ved at lave frit valg på mange af dækningerne i Alm. Brands rejseforsikring bliver det også mere individuelt, hvor meget kunden skal betale for den nye rejseforsikring, oplyser selskabet. Nogle vil komme til at betale mindre end i dag, mens andre skal betale mere. Og det er der en god grund til, lyder det fra Alm. Brands privatdirektør:

”Vi kan for eksempel se, at ældre rejser meget mere end før. Det er glædeligt, men de ældre er også den aldersgruppe, der har flest skader på feriestederne. Det retter vi nu ind efter, så man i højere grad betaler en pris, der afspejler risikoen. Modsat hidtil, hvor alle har betalt det samme,” siger Pia Holm Steffensen.

Relaterede artikler:

Forbrugerne kommer til at betale

Hver anden tager frygten med på ferie

Ny lov for pakkerejser vedtaget

 

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Ny turistskat vil koste arbejdspladser

Det vil koste New Zealand cirka 450 millioner kroner i tabte årlige turistindtægter, hvis landet indfører en turistskat, advarer IATA. Skatten skal dog ikke gælde alle udenlandske turister.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.