Forsinket adgang til nedskudt fly

1

Malaysia Airlines Boeing 777 9M-MRD, MH 17, 1FLYKATASTROFER: Først nu – ni måneder efter nedskydningen af Malaysia Airlines flight MH17 over Ukraine – får de hollandske havarieksperter adgang til det område, hvor de sidste vragdele ligger. Her håber de at finde efterladenskaber af de sidste to ofre. Nedskydningen kostede alle 298 ombord livet.

Boeing B777-flyet var på vej fra Amsterdam til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur, da formentlig russisk-støttede oprørere i det østlige Ukraine nedskød flyet, muligvis i den tro, at det var et ukrainsk militærfly.

Hårde kampe i området mellem oprørerne og ukrainsk militær har indtil nu forhindret adgang til området, hvor de sidste vragdele ligger. Der er endnu ikke kommet endeligt bevis for, at flyet blev skudt ned af oprørerne.

Holland står i spidsen for efterforskningen af flystyrtet, eftersom to tredjedele af 298 ombordværende var hollændere.

De 30 havarieksperter, der arbejder med opklaringen, kommer ud over Holland fra Australien og Malaysia, der begge mistede mange borgere ved katastrofen. Ved at komme frem til det sidste område ved nedstyrtningsstedet håber efterforskerne at kunne finde beviser på årsagen – samt finde rester af de sidste to af de 298 ombordværende, som endnu ikke er blevet identificeret, skriver Reuters.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "Forsinket adgang til nedskudt fly"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Det tager jo lidt tid for Putins marionetter at fjerne beviserne…

wpDiscuz