Nyt forsøg på at finde Malaysia Airlines MH370

LUFTFART: Malaysia overvejer ny eftersøgning af Boeing B777-flyet, der nærmest sporløst forsvandt i 2014 med 239 passagerer og besætningsmedlemmer.

De malaysiske myndigheder forhandler med det amerikanske firma Ocean Infinity, der har speciale i blandt andet havbundsundersøgelser. Ifølge CNN har Ocean Infinity tilbudt en aftale, hvor det kun får betaling, hvis det finder flyet.

Malaysia Airlines flight MH370 skulle 8. marts 2014 flyve fra den malaysiske hovedstad, Kuala Lumpur, til Beijing. Men af ukendte årsager ændrede flyet flere gange kurs og styrtede formentlig i havet cirka 1.500 kilometer fra den australske vestkyst med 227 passagerer og en besætning på 12. Der er mange teorier om, hvad der skete, men intet har kunnet bevises.

Siden flyet forsvandt, har der været omfattende og meget kostbare eftersøgninger for at finde vraget eller vragdele – men den resultatløse eftersøgning blev indstillet i januar i år. Flyet blev eftersøgt i et område, der er cirka dobbelt så stort som Danmark.

Men Ocean Infinity har kig på et andet område, også ud for den australske vestkyst, men nord for det tidligere eftersøgningsområde. Firmaet vil undersøge havbunden i et område, der er cirka halvt så stor som Danmark, og med havdybder på op til tre kilometer.

Flere henvendelser om forsvundet fly

Malaysias luftfartsmyndigheder sagde i fredags, at det vurderer flere henvendelser fra private firmaer om at genoptage eftersøgningen af flyet, herunder den nævnte fra Ocean Infinity.

Malaysias luftfartsmyndigheder understreger, at der ikke er indgået aftaler om ny eftersøgning. Den australske transportminister sagde ellers torsdag i sidste uge, at der var en aftale mellem Malaysia og Ocean Infinity.

Siden havariet i 2014 er angiveligt mindst 18 stykker af MH-flyet skyllet op på øer i Det Indiske Ocean eller på den afrikanske kyst. Men det eventuelle hovedvrag af flyet er aldrig blevet fundet.

Familier, der mistede pårørende ombord på flyet, har mange gange opfordret regeringerne i Australien, Malaysia og Kina til at genoptage eftersøgningen.