Flybilletter til Sydney var i år de billigste nogensinde fra København og Billund, viser opgørelse fra Dansk Flyprisindex.

Fortsat billige flybilletter i 2019

Flypriserne blev i 2018 de laveste siden Dansk Flyprisindex, ejet af prissammenligningssiden Travelmarket.dk, begyndte sin årlige undersøgelse. Prisfaldet forventes at fortsætte i 2019.

Priserne på flybilletter til 20 udvalgte rejsemål i og udenfor Europa er de seneste syv år i gennemsnit kun gået én vej – nedad. Siden 2012 er gennemsnitspriserne på flypriser faldet op til 30 procent. 

Det er konklusionen på opgørelsen for 2018 fra Dansk Flyprisindex, der hører under prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Gennemsnitsprisen for flybilletter til de ti oversøiske rejsemål i pristjekket fra Dansk Flyprisindex er de laveste siden sammenligningerne begyndte, og gennemsnitspriserne er faldet hvert år siden 2012. De ti oversøiske rejsemål i undersøgelsen er Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesborg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney og Tokyo.

Flypriserne fra Billund er faldet 33 procent siden 2012, og fra København med 28 procent i samme periode. I forhold til 2017 er flypriserne fra Billund faldet fire procent og fra København med tre procent.

Rekordbilligt
Pressemeddelelsen fra Travelmarket.dk giver eksempler på nogle af de billigste billetpriser i år med afrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn. Alle priser i pristjekket er med skatter og afgifter.

Flybilletter tur/retur til Dubai blev i pristjekket fundet til 1.606 kroner fra København og 1.758 kroner fra Billund.

Returflybilletter fra København til Bangkok blev fundet ned til 2.483 kroner og returflybilletter fra Billund til Beijing til 2.362 kroner. Desuden var flybilletter til Sydney de billigste nogensinde fra både København og Billund med priser på ned til 5.270 kroner fra København og 5.418 kroner for returbilletter.

Også billige flybilletter indenfor Europa
Gennemsnitspriserne på flybilletter til ti europæiske storbyer – Amsterdam, Barcelona, Berlin, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Stockholm og Wien – er faldet 28 procent fra Billund og 20 procent fra København siden 2012. Gennemsnitspriser fra København er faldet fire procent fra 2017 til 2018 – og fra Billund med otte procent.

Blandt de strækninger, hvor 2018 har budt på de billigste flypriser nogensinde, er ruterne fra Billund og København til Wien.

I 2018 kunne man komme retur fra København til Wien fra ned til blot 310 kroner og fra Billund til Wien tur/retur fra 396 kroner. Fra Billund blev der også målt rekordbillige flypriser til Stockholm fra 464 kroner og fra København til Rom for 254 kroner, hvilket ikke er set billigere før, oplyser Travelmarket.

Flypriserne falder yderligere i 2019
“Jeg vurderer, at flypriserne til både europæiske og interkontinentale rejsemål vil falde yderligere 5-10 procent i 2019. Olieprisen er faldet cirka 30 her i sidste kvartal af 2018, og intet tyder på, at priserne på kort sigt stiger – tværtimod,” siger Ole Stouby, ejer af og direktør hos prissammenligningssiden Travelmarket, og tilføjer:

”I kombination med at økonomien blandt de store flyselskaber er forbedret, vil det betyde, at de er bedre rustet til en skærpet konkurrence. Der vil blive flere flyafgange på nye og eksisterende ruter, det giver mulighed for endnu billigere flybilletter.”

Sådan er undersøgelsen udarbejdet
Hver måned foretager Dansk Flyprisindex et pristjek fire uger før afrejse, hvor der søges fra de pågældende lufthavne til alle de 20 destinationer. Gennemsnitspriserne for de 12 årlige pristjek samles ved slutningen af året, og danner grundlaget for undersøgelsen.

Relaterede artikler:

Stor forskel for tidspunkt med billige flybilletter

Forbrugerrådet kritiserer Google Flights

Prisgaranti ny slagmark mellem søgemaskiner