Fortsat stigende britisk flypassagerafgift

Rejsearrangørernes sammenslutning i Storbritannien, ABTA, er dybt skuffet over, at Finansministeren ikke har lyttet til ønskerne om en reduceret flypassagerafgift i sit nye budget, som netop er fremlagt.

De manglende ændringer betyder, at passagerafgifterne, APD, vil stige i takt med inflationen i 2018/19.

Ifølge ABTA burde den britiske regering følge de skotske politikere, som vil reducere APD fra 2018. ABTAs PR-chef Alan Wardle: “Finansministerens beslutning om at fortsætte afgiftsstigningerne er yderst skuffende. Verden efter Brexit, som vi lever i nu, er vidt forskellig fra den verden vi levede i for 12 måneder siden. Ved at forøge de skyhøje passagerafgifter, sender UK de værst tænkelige signaler i en tid, hvor vi prøver at etablere forretningsforbindelser uden for Europa”.

“APD er samtidig en urimelig økonomisk byrde for de hårdt pressede familiebudgetter og ABTA opfordrer regeringen til at følge i Skotlands fodspor og give bindende tilsagn om at halvere afgifterne”.

Newcastle International Airports CEO Nick Jones frygter, at hans lufthavn kan miste mellem 500.000 og 900.000 passagerer om året til de skotske rivaler lige på den anden side af grænsen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.