Fortsat stigende britisk flypassagerafgift

Rejsearrangørernes sammenslutning i Storbritannien, ABTA, er dybt skuffet over, at Finansministeren ikke har lyttet til ønskerne om en reduceret flypassagerafgift i sit nye budget, som netop er fremlagt.

De manglende ændringer betyder, at passagerafgifterne, APD, vil stige i takt med inflationen i 2018/19.

Ifølge ABTA burde den britiske regering følge de skotske politikere, som vil reducere APD fra 2018. ABTAs PR-chef Alan Wardle: “Finansministerens beslutning om at fortsætte afgiftsstigningerne er yderst skuffende. Verden efter Brexit, som vi lever i nu, er vidt forskellig fra den verden vi levede i for 12 måneder siden. Ved at forøge de skyhøje passagerafgifter, sender UK de værst tænkelige signaler i en tid, hvor vi prøver at etablere forretningsforbindelser uden for Europa”.

“APD er samtidig en urimelig økonomisk byrde for de hårdt pressede familiebudgetter og ABTA opfordrer regeringen til at følge i Skotlands fodspor og give bindende tilsagn om at halvere afgifterne”.

Newcastle International Airports CEO Nick Jones frygter, at hans lufthavn kan miste mellem 500.000 og 900.000 passagerer om året til de skotske rivaler lige på den anden side af grænsen.