Frankrig i krig mod usikre flyselskaber

Flystyrtet tirsdag, da et fly fra Yemenia faldt ned øst for Afrika på vej til Comores-øerne, har i Frankrig skabt en meget heftig debat om hvordan man sikrer flysikkerhed. 153 mistede livet, en enkelt pige på 14 år overlevede mirakuløst. Folk fra Comora har været i slagsmål med myndighederne, da de prøvede at stoppe indcheckningen til et Yemenia-fly fra Marseilles. Og en mindehøjtidelighed i en moske i Paris blev blandt andet overværet af præsident Nicolas Sarkozy, hvilket understreger alvoren i sagen. Årsagen til ulykken er endnu ikke fundet.

 

En gruppe fra Comores dannede allerede for et år siden en gruppe som skulle kæmpe for bedre sikkerhed ombord på Yemenia-fly, men siger, at de franske myndigheder har ignoreret deres advarsler. ”Der ligger ofte løs bagage spredt rundt i flyet, sæderne og sikkerhedsbælter er i stykker og toiletterne er ikke rengjorte”, siger Mustapha Abdou-Raouf, der er talsmand for kritiker-gruppen.

 

Den franske transportminister Dominique Bussereau, kræver en bedre global ”blackliste” over flyselskaber. Han går endda så langt at påstå at ”en række flyselskaber fra dubiøse lande bruger deres bedste fly når de flyver til Europa på grund af de stramme regler”. Og EU-Kommissionen har lidt usædvanligt bedt Yemenia om at komme med en redegørelse.

 

Man har allerede en liste over 200 flyselskaber, som ikke må flyve indenfor det europæiske luftrum. De fleste kommer fra Afrika og de tidligere russiske stater.IATA kræver at medlemmerne ”består” en sikkerhedstest, og den blev, ifølge talsmanden Anthony Concil, bestået af Yemenia i 2008.

Skrevet af Klaus Givskov

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.