Fremgang for Europas flytrafik

Den europæiske flytrafik ifølge International Air Transport Association, IATA, fremgang i oktober trods orkanen Sandys indhug i både trafik og omsætning.

Europæiske flyselskaber havde en vækst på 2,6% i international passagertrafik i forhold til samme måned sidste år, og benyttede 80,9% af kapaciteten. Selv om vækstraten faldt i forhold til septembers vækst på 5,5%, var væksten større end på de øvrige luftfartsmarkeder, såsom Nordamerika og Asia-Pacific.

Sandy medførte aflysning af 17.000 flyvninger til de fem mest berørte lufthavne i New York, Washington DC og Philadelphia. Den 29. oktober var 8-9% af den globale kapacitet grounded, hvilket svarer til 1,6 milliarder sæde-kilometer, opgør IATA.

Globalt steg den internationale passagertrafik med 3,2% fra oktober 2011, men faldt med 0,2% fra september.

Bag det globale resultat var der store regionale afvigelser, hvor for eksempel de mellemøstlige flyselskaber havde en vækst i international passagertrafik på 12,4% mod blot 1,4% vækst for Asia-Pacific flyselskaber.

De nordamerikanske flyselskaber, som blev hårdest ramt af Sandy, nåede man trods alt en vækst på 0,2% i den internationale flytrafik i forhold til oktober 2011, mens indenrigstrafikken i USA faldt med 0,7%.