Fremtid i korte krydstogter

2019/08/defaultmain.jpgCRUISE: Verdens næststørste krydstogtrederi, Royal Caribbean, sætter næste år hele fem skibe ind på korte svipture fra amerikanske havne. Måske en ny trend for, at amerikanerne på hjemmebane kan købe billigere.

Det tegner mere og mere til, at det store amerikanske publikum på krydstogter er til svipture på fire eller fem dage frem for de længere på mindst en uge eller måske to.

I hvert fald trækker RCCL endnu et skib hjem til næste år, og dermed kommer man op på fem, som skal høvle mellem fir eller fem dages ture af, hvor både personale og passagerer indtil nu har lagt vægt på mindst en uge, gerne med fire eller fem anløb.

Vision of the Seas, som i sommer har base i København, skal sejle sammen med den rigtigt store Liberty of the Seas fra Fort Lauderdale. Kun fire eller fem dage. Billigere, med også mere stressende for alle.

Mønstret følges op med Enchantment of the Seas på svipture fra Port Canaveral i Florida. Majesty of the Seas fra Miami og Brillance of the Seas (sidste år i København) ud fra Tampa.

Ideen kan også være at få fat i førstegangs krydstogtpassagerer. En slags tilvænning til andet og mere. Men det er mange skibe at sætte ind på den opgave.