Røntgenbillede af patient der undersøges for lungebetændelse. I et stigende antal asiatiske lufthavne holdes der øje med passagerer, der kan have symptomer på den kinesiske Wuhan-lungebetændelse, som ikke regnes for dødelig i samme omfang som SARS-epidemien i 2002-3. Arkivfoto via Wikipedia.

Frygter ny virus der kan minde om SARS

Flere større lufthavne i Asien holder øje med passagerer der har symptomer, der kan relateres til den såkaldte kinesiske Wuhan-lungebetændelse, der allerede har kostet dødsfald.

Forleden blev det første tilfælde af Wuhan-lungebetændelsen registreret udenfor Kina. Tilfældet blev opdaget i Bangkoks hovedlufthavn, Suvarnabhumi. Den smittede var en 61-årige kinesisk kvinde fra Wuhan-området i Kina. Hun er nu under behandling på et hospital i Bangkok og er i bedring, oplyses det.

Medpassagerer, der rejste sammen med kvinden, blev også undersøgt, men var ikke blevet smittet.

Thailands sundhedsminister, Anutin Charnvirakul, oplyser ifølge flere medier, at thailandske sundhedsmyndigheder også holder nøje øje med ankomster fra Wuhan i flere af Thailands største lufthavne, udover lufthavne i Bangkok, blandt andet også i Phuket, Thailands største ø, samt i Chiang Mai i det nordlige Thailand.

Der har også været rapporter om mennesker, der har været smittet med Wuhan-lungebetændelsen i såvel Hong Kong som Singapore.

Flere af Vietnams store lufthavne har taget infrarødt apparatur i brug der kan måle kropstemperaturer fra flypassagerer der for eksempel ankommer fra Wuhan i Kina, hvor et mystisk udbrud af lungebetændelse hærger, skriver flere internationale medier

I første omgang har sundhedsmyndighederne i Vietnam installeret fem mobile scannere til at måle kropstemperaturer i Noi Bai-lufthavnen ved Hanoi. De er navnlig interesseret i at måle temperaturerne fra passagerer der ankommer fra Wuhan-regionen i det centrale Kina, hvor en 61-årig mand døde forleden og mindst 59 er smittet med hvad der kaldes Wuhan-lungebetændelse. Flere af de smittede arbejdede på et nu lukket seafood-marked i Wuhan.

Der er også kommet måleapparater i en anden vietnamesisk lufthavn, Cam Ranh, i Khanh Hoa-provinsen, der er et populært rejsemål for kinesiske turister. Også her tjekkes passagerer, der ankommer fra Wuhan.

Kan minde om SARS
CNN skriver, at Verdenssundhedsorganisationen, WHO, World Health Organization, under FN oplyser, at der er symptomer i forbindelse med Wuhan-lungebetændelsen der kan minde om den dødelige SARS-virus, Severe Acute Respiratory Syndrome.

Mellem 2002-03 hærgede en omfattende SARS-epidemi, der smittede over 8.000 mennesker på verdensplan og forårsagede 774 registrerede dødsfald i 37 lande i og uden for Asien.

Relaterede artikler:

Analyse af største faremomenter ved rejser i år

Flere lande i Asien plages af dengue-epidemi

Danmark øverst over verdens mest sikre rejselande