Gældfrit bureau stiller krav til bankerne

Normalt er det banker, der kræver sikkerhed af deres kunder, men det kan også gå den anden vej. Team Benns i Holstebro har store forudbetalinger fra kunder og sin egenkapital stående i pengeinstitutter. Samlet drejer sig det sig om mange millioner, som selskabet i øjeblikket bruger en del kræfter på at afdække og sikre.

 

Team Benns har ingen gæld og er selvfinansierende. Det skyldes blandt andet en stor fremgang gennem de senere år. Også under finanskrisen. Overskuddet satte rekord i fjor med 17 millioner kr. Tre år tidligere var

det på 4 millioner. I år sender Team Benns 72.000 ud at rejse. Omsætningen i fjor var på 352 millioner. Det er 50% mere end i 2006.

 

Fremgangen skyldes blandt andet omstillinger. I dag er et af hovedområderne individuelle rundrejser med dansk rejseleder. Det produkt kom på programmet for 2 1/2 år siden. I 2011 har bureauet sendt 100 hold af sted. Samtidig gennemfører Team Benns mange grupperejser. Det sker for firmaer, uddannelsesinstitutioner og kursussteder.

 

Direktør Allan Qvist begyndte i bureauet i 1993 og er i dag medejer. Han fortæller, at 40% af de rejser, som Team Benns tilbyder i dag, ikke fandtes på programmet for tre år siden.

 

Teams Benns fremgang har gjort det muligt at opkøbe andre bureauer. Det sker altid kontant!

 

Også mange svenskere, nordmænd og finner rejser med Team Benns, der har salgskontorer i alle landene – og også i København. Det hele ledes fra Holstebro, hvor 70 af de 115 medarbejdere er ansat.

 

Ud over Allan Qvist er der seks andre aktionærer. De arbejder alle i selskabet eller har gjort det.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.