”Jeg er ikke et rejsebureau. Jeg er rejsemægler,” siger Tobias Skudstrup, der via sin hjemmeside vil gøre det nemmere at bestille grupperejser. Foto: Erhvervsakademi Dania.

Studerende udfordrer rejsebureauer på grupperejser

Det skal være billigere og hurtigere at bestille rejser til over 10 personer, siger kandidat til at vinde Danish Entrepreneurship Award for iværksættere. ”Jeg tror, jeg har knækket koden,” siger han.

”Så snart man vil på flyrejse med over ni personer, bliver det besværligt. Det gør det for at sikre rejseselskaberne mod at tabe mange penge, hvor de booker alle hinandens pladser. Det er et kæmpe problem for alle grupper.”

Tobias Skudstrup har en drøm om at gøre grupperejser meget nemmere at planlægge. Den idé er blevet til hans virksomhed grupperejsekonsulenten.dk, som han nu skal til finalen i Danish Entrepreneurship Award med. Foto: Erhvervsakademi Dania.

Det siger 42-årige Tobias Skudstrup, der til daglig læser til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania.

Som eksempel nævner han, at når efterskoler skal på studietur, afsættes 37 timer af en lærers tid til research og planlægning. Det sker ifølge Tobias Skudstrup, fordi der ikke digitalt kan sammenlignes priser eller bestilles over ni pladser ad gangen. Alt foregår manuelt, det er besværligt og tager tid.

Det vil Tobias Skudstrup fra Randers ændre. Han har tilbragt adskillige år i rejsebranchen som guide og leder, og blandt venner og familie regnes han som eksperten på rejsemål.

Derfor blev det også ham, der kom til at stå for bedsteforældre-turen til Canada for 12 personer, som viste sig at være virkelig svær at arrangere.

Grupperejser er nemlig 100 procent manuelt arbejde i dag, og derfor er det en omfattende proces at afsøge markedet, skriver Erhvervsakademi Dania i en pressemeddelelse forud for næste uges Danish Entrepreneurship Award.

Drøm om at gøre det nemt at rejse mange sammen
I pressemeddelelsen siger Tobias Skudstrup: ”Der findes over 600 rejsebureauer i Danmark, men jeg fik jo slet ikke et ordentligt overblik. Det kunne ikke passe, og jeg fik en drøm om at gøre det nemt at rejse mange sammen.”

Ved studiestart i september på Dania hørte Tobias Skudstrup om idékonkurrencen fra Fonden for Entreprenørskab, Danish Entrepreneurship Award, der afvikles i Fredericia den 21. november. ”Jeg meldte mig for at få sparring på en tanke, som var blevet en idé, og nu skal jeg til Danish Entrepreneurship Award. Jeg glæder mig, for jeg tror, jeg har knækket koden,” siger han.

Danish Entrepreneurship Award er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab, der arbejder for at fremme unges kompetencer inden for innovation og iværksætteri. Fonden er desuden det centrale nationale videnscenter, som er med til at udbrede og videreformidle forskning om entreprenørskab i undervisningen.

Byggede sin egen søgemaskine
Via en hjemmelavet database, som Tobias Skudstrup selv har bygget, analyserer han rejser, finder, forhandler og sammenligner tilbud. På den måde afsøger han et ellers uoverskueligt marked og får hentet tilbud hjem, som man som køber af rejsen derefter kan vælge mellem og booke ved rejseselskabet.

Hans betaling kommer ikke fra rejsebureauer. ”Betalingen kommer fra grupperne, det sikrer min uafhængighed, så jeg kan være deres konsulent. Jeg er ikke et rejsebureau. Jeg er rejsemægler,” siger Tobias Skudstrup, der håber han med tiden vil kunne leve helt af sin iværksætteridé.

Da studieturen på markedsføringsøkonom-uddannelsen skulle på plads, testede Tobias Skudstrup sit produkt af for sine medstuderende.

”Forskellen på det dyreste og billigste tilbud på vores egen studietur var 35.000 kroner – alene på fly og hotel,” siger han og tilføjer:

”For at få mere erfaring og blive klogere på både produktet og min målgruppe søger jeg grupper, som vil have hjælp med at booke deres næste grupperejse, for eksempel en studietur på gymnasiet.”

Tobias Skudstrup er elev på Erhvervsakademi Dania, der udbyder 23 videregående- og efteruddannelser flere steder i Jylland indenfor Business, Sundhed, Oplevelse, Marketing, Teknologi og Administration.

Relaterede artikler:

“Rejsebureauerne er for dyre og dovne”

Kendte danskere investerer i nyt rejsebureau

Dyrt ikke at kende regler for hotelbooking