Fra dette års LittleBigHelp-galla på 5-stjernede Copenhagen Marriott ses fra venstre auktionarius, Kasper Nielsen, Lisbeth Johansen, BCHG’s koncernchef, Allan Agerholm samt konferencier Jes Dorph-Petersen. I baggrunden underholder Pharfar og Klumpen sammen med Humørekspressen. Foto: Tobias Jørgensen.

Gadebørn fik atter hjælp fra rejsebranchen

Ved et velgørenhedsgalla på Copenhagen Marriott fik udviklingsorganisation LittleBigHelp 2,2 millioner kroner som ny indsamlingsrekord til sit vigtige arbejde. Bidrag fra rejsebranchen hjalp godt til.

Næsten hvert fjerde af de omkring 160 bidrag til auktionerne ved LittleBigHelps gallaaften i lørdags på 5-stjernede Copenhagen Marriott kom fra donorer i rejsebranchen, primært den danske.

Alle de mange bidrag samt de 315 solgte entrebilletter til mellem 1.500-3.000 kroner samt donationer undervejs i gallashowet bidrog til at skaffe rekordhøje 2,2 millioner kroner ved LittleBigHelps 9. årlige gallaindsamling til fordel for udviklingsorganisationens arbejde med børn i slummen i den indiske millionby Kolkata.

Her hjælper LittleBigHelps 20 projekter for 700 udsatte børn og kvinder – og dermed omkring 1.000 familier – dem med at få et bedre og mere værdigt liv. LBH driver blandt andet børnehjem, skoleforberedelseskurser for slumbørn og har tilbud om elementær erhvervsuddannelse til kvinder. Omkring 200.000 forældreløse børn skønnes at leve på gaden alene i Kolkata.

”Vi kan ikke hjælpe alle, men kan vi hjælpe nogle, har vi gjort en forskel. Sandheden må ikke lamme os,” siger Lisbeth Johansen, stifter af LittleBigHelp.

Tidligere salgschef i rejsebranchen
Bag LittleBigHelp står Lisbeth Johansen og hendes unikke frivillige team. Lisbeth Johansen er tidligere salgschef for  daværende Hilton Copenhagen Airport samt senere for en række Radisson-hoteller i London – men i over ti år har hun arbejdet med LittleBigHelp, som hun dog ikke tjener noget på.

LittleBigHelps gallaarrangementer begyndte for ni år siden på det daværende Hilton Copenhagen Airport, men har siden 2015 været holdt på Copenhagen Marriott.

BC (Bella Center) Hospitality Group med blandt andet Copenhagen Marriott Hotel er hovedsponsor for gallaarrangementet, hvor alle medvirkende optræder gratis, fra kunstnere til konferencieren, der igen i år var Jes Dorph-Petersen. Ligeledes er blandt andet vin, øl og sodavand doneret.

Udover de mange bidrag fra rejsebranchen kunne deltagerne ved gallaarrangementet i lørdags byde på blandt andet smykker, møbler og kunst.

Auktionen, der igen i år blev styret af salgs- og vurderingsdirektør Kasper Nielsen fra auktionshuset Bruun Rasmussen, er opdelt i to. De knap 50 mest værdifulde genstande får hammerslag på en egentlig auktion i ballroomet, mens resten sælges på en såkaldt silent auction, hvor genstandene ligger fremme så interesserede kan skrives deres på bud på disse.

Højeste hammerslag i lørdags ved den egentlige auktion fik tegning fra tegneren Kurt Westergaard, der blev solgt for 74.000 kroner.

Fra den danske rejsebranche blev der ved selve hammerslags-auktionen i ballroomet solgt hotelovernatninger fra Brøchner Hotels for 8.000 kroner, to flybilletter med Turkish Airlines til Bali for 15.000 kroner, otte personer i VIP-lounge til Superligakamp på Brøndby Stadion for 15.000 kroner, to gange to overnatninger på Guldsmeden Hotels nyeste hotel i København, Manon les Suites, for 8.000 kroner, overnatning på Kurhotel Skodsborg med middag, 12.000 kroner, og weekend i suite med middag på Scandic Copenhagen for 11.000 kroner.

Koncert med Mariah Carey
BC (Bella Center) Hospitality Group har siden 2016 været hovedsponsor for LittleBigHelps gallaevents på Copenhagen Marriott. Udover at sørge for mad og personale havde BCHG også til aktionen doneret overnatninger med middag på Hotel Bella Sky ved Bella Center, der blev solgt for 10.500 kroner.

Fra Bella Sky var der også gavekort med overnatning og to billetter til kommende Mariah Carey-koncert i Royal Arena, solgt for 13.000 kroner, samt endnu et gavekort fra BCHG til overnatning for to i Marriott-hotellets Royal Suite samt middag i kæmpesuiten for otte personer med egen kok og tjener – hammerslag på 34.000 kroner.

P-kort til Københavns Lufthavn for 117.000 kroner
Københavns Lufthavn havde igen i år skænket fire årskort til parkering til en værdi af 30.000 kroner stykket – de gav i alt 117.000 kroner.

Et gavekort til en rundrejse i Indien fra C&C Travel blev solgt for 30.000 kroner.

Der var også hammerslag i ballroomet til hotelovernatninger på Grange-hotellerne og Mayfair-hotellet i London, Scandic Hotel i Bergen og Hyatt Regency i Kolkata samt Castell Son Claret på Mallorca.

Flotte bidrag til silent auction
Blandt de mange andre flotte bidrag fra rejsebranchen, der blev solgt på silent auction, var flybilletter til Frankrig med Air France og med vandflyverruten mellem Aarhus og København med Nordic Seaplanes. DFDS gav Commodore Cruise mellem København og Oslo, der var gavekort til Wallmans Dinnershow i Cirkusbygningen samt en sightseeingbåd i en time fra Canal Tours i København.

Hertil kom overnatninger på de snart seks Brøchner Hotels i København til en samlet værdi på næsten 22.000 kroner, Det Gamle Rådhus i Gråsten, overnatninger fra Guldsmeden Hotels i Oslo, Scandic Kødbyen i København, Tivoli Hotel Nimb ligesom der var gavekort med overnatninger og koncertbilletter fra Fuglsøcentret på Djursland.

Der var også overnatninger fra First Hotels i Skandinavien, Hotel Kong Arthur i København, Skovshoved Hotel, Hotel Koldingfjord, Hotel Vejlefjord, Sinatur Hotels Skarrildshus samt Radisson Collection-hotellerne i såvel København som Stockholm, Royal og Strand plus gavekort fra Small Danish Hotels.

Relaterede artikler:

Rejsebranchen vil atter hjælpe indiske gadebørn

Rejsebranchen med til at sætte ny indsamlingsrekord

Comwell har gæste-boom i oplevelseshuse i Aarhus