Grundlæggerne af Gaest.com – fra venstre Chris Sørensen, Christian Schwarz Lausten, Jonas Grau og Anders Boelskifte Mogensen. Foto: Gaest.

Gaest.com til Sydney, Bruxelles og Mexico City

Den danske iværksættervirksomhed, der formidler udlejning af møde- og kursuslokaler på virtuel markedsplads, fokuserer på vækst via eksterne partnere.

Da danske Gaest.com åbnede i oktober 2015 var det med filosofien om at gøre for mødelokaler, hvad Airbnb har gjort for overnatningssteder.

Og allerede nu, meddeler Gaest, er den en af verdens største online markedspladser på sit felt. Men indtil nu har Gaest ”kun” kunne tilbyde over 3.000 steder på sine fire første markeder, Danmark, Sverige, Norge og Storbritannien.

Men nu rykker virksomheden ind på nye internationale markeder med Sydney, Bruxelles og Mexico City som de første på listen. Og der kommer flere, loves der.

”Da vi startede Gaest.com vidste vi, at en ekspansion ud over Danmarks grænser ville være afgørende for en langsigtet vækst,” siger medgrundlægger og koncernchef, Anders Boelskifte Mogensen. Han sagde sidste efterår til STANDBY.dk: ”Jeg siger ikke de åbner, men vi kigger på nye markeder som Kina, Frankrig, Portugal, Rusland og så videre.”

Beslutningen om at åbne i Sydney, Bruxelles og Mexico City har været planlagt i flere måneder. De nye byer blev udvalgt på grund af deres markedsstørrelse og strategiske betydning. De skal være med til at bane vejen for, at Gaest kan udforske nabolande i Asien, Europa og Nordamerika.

Samarbejde med lokale forretningspartnere
Gaest tager det nye skridt i samarbejde med lokale rådgivere og eksperter, der får del af indtægterne ved udlejning via Gaest.

Ifølge Anders Boelskifte Mogensen er dette kun begyndelsen på Gaest’s globale ekspansion. “Vi er allerede nu på udkig efter flere lokale eksperter til teamet, der kan hjælpe med at bringe Gaest.com på banen på endnu flere markeder,” siger han.

Gaest starter typisk i storbyer. Her er kvadratmeterprisen stor, det koster mange penge at have ubenyttede mødelokaler. Disse kan så udlejes via Gaest.

En af de priser, Gaest vandt sidste år, var Saxo Banks Guldæg-pris. Prisen gives til Danmarks mest lovende nye startup-virksomhed.

Relaterede artikler:

Gaest.com lukker salgsafdeling i Danmark

Ny pris til dansk iværksætter-virksomhed

To mødespecialister indgår samarbejde

x

Læs Også

Bella Center klar til stor udvidelse

Der skal investeres ”trecifret millionbeløb” i Nordeuropas største kongreshal med for eksempel plads til 7.000 siddende gæster. Med den nye hal kan København tiltrække endnu større kongresser.

Hyldest til folk bag kongresser og events i København

Københavns Rådhus var onsdag rammen om den årlige Københavns Kongres og Event Award. Her blev folkene bag nogle af hovedstadens store begivenheder i 2017 hædret.

Comwell sætter omsætningsrekord

Det danske kæde med 15 hotel- og konferencecentre fik i sidste regnskabsår ”en historisk høj omsætning” - til gengæld faldt overskuddet 33 procent. Kæden åbner i 2020 i København sit hidtil største hotel.

Comwell får stærkt comeback på møder hos Staten

Mens den danske hotel- og konferencekæde de seneste fire år ikke havde et eneste hotel på listen over mødesteder for det offentlige Danmark, er 12 af dens 15 hoteller med i den nye aftale. Det offentlige holder årligt eksterne møder for 200 millioner kroner.

Stort kongres- og kulturcenter på vej i Prag

Selskabet Bestsport, som ejer og driver O2 Arena i Prag vil gennemføre en ombygning af det såkaldte ’small arena’ kompleks. Det nye, store center får navnet O2 Universum og vil koste omkring 350 millioner kroner.

Klar med priser til Københavns bedste kongresværter

Hvert år hylder WoCo og Københavns Kommune værter for markante kongresser og sportsbegivenheder holdt i hovedstaden det seneste år. De nominerede i Københavns Kongres og Event Award 2018 er netop offentliggjort.