Gardinsagen gik til tops

Arkivfoto.

Arkivfoto.

VOR EGEN VERDEN: En nyhedshistorie om SAS og fagforeningerne er næsten altid sikker på stor opmærksomhed, og det blev også den mest læste i den forløbne uge på standby.dk.

For lægfolk virker sagen om gardin eller fastvæg for personalet på SAS langdistancefly som en moderne molbohistorie. Sagen er kørt i hårdknude . Det danske personale vil ikke flyve med kun et gardin til adskillelse fra business class, men det vil svenske og norske kolleger godt. Derfor flyver de danske kabineansatte op til opgaver i Norge og Sverige, mens det for de norske og svenske går den anden vej. Og der er fortsat ingen løsning eller forlig. Det blev ugens tophistorie.

På andenpladsen fulgte nyheden om et af Europas rigeste flyselskaber, ungarske Wizz Air, begynder at flyve to gange om ugen til København fra april. Et flyselskab med bemærkelsesværdig fremgang både på passagerer og økonomi. Ruten til København fra Skopje i Makedonien to gange om ugen, bliver nu næppe nogen guldgrube.

På tredjepladsen kom et positivt signal fra Aller Media, hvor direktør Rikki Sølling, meddelte ”at man godt kan tjene penge i rejsebranchen”. Foreløbigt har Aller købt tre bureauer og har mod på flere.

Top 10 listen så således ud: 1. Stadig ingen gardinløsning, 2. Rigt flyselskab nærmer sig København, 3. Man kan godt tjene penge i rejsebranchen, 4. Dansk rejsebureau har nu seks hoteller i Østrig, 5. Olieprisen får skyld for meget (klumme) , 6. Udstillerne glade for Forum, 7. Taxabranchen vil have lovændring (klumme) , 8. Ryanair vil forbyde flyveledere at strejke, 9. Vreden mod Danmark er snart glemt og 10.Rejseudstillinger fænger ikke mere i storbyer (klumme).