Germanwings-efterladte søger erstatning i USA

Airbus-A320-GERMANWINGS-D-AIPX-800x355Pårørende til dødsofrene ved flystyrtet i Alperne i marts, hvor piloten fra Germanwings bevidst lod flyet styrte, har sagt nej til Lufthansas tilbud om erstatning og overvejer at bringe sagen for en amerikansk domstol, skriver Bild am Sonntag.

Familierne fik i juni tilbudt 25.000 euro (186.500 kroner) hver som kompensation oven i de 50.000 euro per passager, som allerede er udbetalt, skriver dr.dk.

Advokat Elmar Giemulla, der repræsenterer familierne, mener, at et sekscifret beløb i euro er mere passende, og i modsætning til tysk lov åbner amerikansk lov for større erstatninger for følelsesmæssig belastning.

Germanwings afviste søndag at kommentere meldingen, men siger, at erstatningerne vil blive mindst 100.000 euro per passager. Afhængig af forhold i de enkelte familier kan beløbene komme helt op i nærheden af en million euro.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.