God appetitvækker på krydstogt

Anden udgave af Krydstogt Guiden er udkommet, og den er god at få forstand af, når det drejer som om de mere eksklusive muligheder i et flot layout, og med gode test af skibe i forskellige størrelser. – Blot er redaktionen skøjtet let hen over, hvad tingene egentlig koster.

Man får lyst til at tage på krydstogt, når man læser Krydstogt Guiden, som nu er udkommet i anden udgave. 116 sider i flot format, og man får noget for pengene. Appetitvækker i ordets bedste betydning. Den er god at få forstand af. Især hvad de mere eksklusive krydstogter angår. Helhedsindtrykket er krydstogter på business class.

Nu skulle man jo også gerne vide, om man har råd til at følge sin appetit. Her kniber det. Vil man se, hvad alle herlighederne koster, skal man søge andre steder. Det siger sig selv, at der er en betydelig forskel på prisen af en indvendig kabine på et af de kendte mellemstore krydstogtskibe til en suite på et luksusskib.

Indrømmet, at priserne på krydstogter nu om dage farer op og ned med få dages mellemrum, men en priside ville have været velkommen. Nu må læserne ty til selskabernes hjemmesider, hvor det kan være svært nok at finde den øjeblikkelige pris.

Verdens største krydstogtskib, Oasis of the Seas, er med endnu engang, men den er beskrevet mere selvoplevet end her. Nostalgien er der heldigvis også blevet plads til med ”Historien om Atlantens Blå Bånd” og en anden om ”Verdens mest berømte linere”.

Der er glimrende oversigter over alverdens krydstogtskibes størrelse og rederier bag, samt et forsøg på gennem beskrivelse af detaljer at finde frem til en form for klassifikation. Om det lykkes, kan man diskutere.

Costa Cruise får denne betegnelse: ”Populært Italiensk rederi med flersprogede målgrupper.”  Det betyder populært sagt, at det med det flersprogede godt kan blive en smule trættende gennem skibenes højtalere døgnet rundt.

Silversea får denne karakter: ”Et af verdens bedste rederier. Vinder af Danish Travel Award 2011 og 2012, små skibe alt inklusive.” Den behøver ikke at blive forklaret.

(Udgiver JSL Publikations, 119 kr. se www.krydstogtguiden.dk).