Bregentved Gods, cirka midtvejs mellem Køge og Næstved, er blandt turistattraktionerne hos Destination SydkystDanmark. Foto: Tage Klee for Destination SydkystDanmark.

Godt nyt om flere tyske turister til Danmark

Tyskland leverer i normale rejseår over halvdelen af de udenlandske overnatninger i Danmark. Nu viser ny undersøgelse fra rederiet Scandlines, at de tyske turister vender tilbage til Danmark i år.

I 2019, sidste normale rejseår før coronakrisen, havde tyske turister 16,8 millioner målbare overnatninger i Danmark, viser data fra VisitDenmark.

Efter tyskerne kom nordmændene på andenpladsen i 2019 med 2,3 millioner overnatninger. Så fulgte Sverige med 1,7 millioner overnatninger i Danmark, Holland med 1,4 millioner og Storbritannien på femtepladsen med 906.000 målbare overnatninger i Danmark. I alt var der i 2019 samlet 56,1 millioner målbare turismeovernatninger i Danmark, her af var de 28,9 millioner udenlandske, danskerne stod for resten. Cirka 80 procent af udenlandske turister i Danmark kommer fra Europa.

Hovedparten af de tyske turister kører i egen bil over grænsen i Sønderjylland. Men en undersøgelse fra slutningen af 2021 fra Scandlines, der sejler mellem Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, tegner et klart billede af, at de tyske turister vender tilbage til Danmark i år.

Det skriver destinationsselskabet Destination SydkystDanmark, der dækker kommunerne Vordingborg, Næstved, Faxe og Stevns, på sin hjemmeside.

Tyskerne vil ikke mænge sig med for mange mennesker
Michael Dietz, salgs- og marketingchef i Scandlines, siger til nyhedsbrevet:

”Oven på corona har tyskernes foretrukne rejsemål ændret sig markant. Det bekræfter en ny markedsundersøgelse, vi har lavet. Tyskerne er på udkig efter destinationer nær hjemmet, som kan nås i bil, så de ikke behøver mænge sig med for mange mennesker, og hvor man kan opholde sig i naturen. Tyskerne er generelt meget loyale over for Danmark.”

De positive meldinger betyder, at Destination SydkystDanmark kommer til at intensivere markedsføringen på det tyske marked, efter at den under coronakrisen har kørt på lidt lavere blus end normalt, siger Mike Olesen, marketingchef i Destination SydkystDanmark, og fortsætter:

”Sidste år havde vi succes med at hyre almindelige danskere som feriepiloter, der til gengæld for en uges betalt sommerferie har testet og anmeldt en lang række af vores overnatningssteder og attraktioner. Det er der kommet en masse presseomtale ud af,” siger Mike Olesen.

Relaterede artikler:

Flest internationale turister i Destination Vesterhavet

I år finder danskerne alternativer til sommerhusferie

VisitDenmark klar med 2022-temaer