Højdedraget ved Athen med Akropolis besøges årligt af omkring tre millioner besøgende. Wikipedia-foto: Carole Raddato.

Grækenlands største turistattraktion får besøgsloft

Der skal være slut med ubegrænset adgang til Akropolis ved Athen. For at undgå overturisme komme der nu besøgsloft. Hovedparten af de besøgende er fra grupper eller krydstogtskibe.

Fra starten af september indfører den græske kulturminister et dagligt besøgsloft for adgang til Akropolis, Grækenlands største turistattraktion med omkring tre millioner besøgende.

Besøgsloftet betyder, at der kun lukkes op til 20.000 besøgende ind om dagen; der bliver ligeledes en begrænsning på, hvor mange der kommer ind på tempelområdet i timen, skriver Euronews.

Hidtil har Akropolis tilladt adgang for op til 23.000 besøgende om dagen, navnlig bestående af store grupper på organiserede ture på besøg om formiddagen. Men det tal sænkes nu til de 20.000 om dagen.

Den græske kulturminister, Lina Mendoni, siger ifølge Euronews i et radiointerview, at det er nødvendigt med en flaskehals ved Akropolis, der er UNESCO’s verdensarvsliste.

Overturisme truer Akropolis
Kulturminister Lina Mendoni siger i interviewet, “at naturligvis er turisme ønskværdigt for Grækenland, men vi må også arbejde for, at overturisme ikke beskadiger monumenter som Akropolis.”

Trods ændringer i besøgstallet ved Akropolis, bliver der ingen begrænsning for hvor længe, de besøgende må være på området.

Kulturministeren sagde også, at besøgende i store grupper og passagerer fra krydstogtskibe udgør omkring halvdelen af Akropolis’ daglige besøgende – hvor de i snit er på det antikke sted i 45 minutter. Hun tilføjede, at beslutningen om at begrænse adgangen er taget efter samråd med tur- og krydstogtoperatører.

Akropolis er normalt åbent fra otte morgen til otte aften. Som led i de nye regler kan der komme 3.000 ind på området fra klokken otte om morgenen, 2.000 den næste time, hvorefter antallet vil variere gennem dagen, afhængig af antallet af besøgende.

”Ved at begrænse antallet af besøgende, passer vi bedre på Akropolis, og giver samtidig de besøgende mere plads,” siger kulturministeren og tilføjer, at Grækenland overvejer tilsvarende regler for begrænsninger af turiststrømmen til andre af landets store, antikke turistattraktioner. Hun nævnte dog ikke hvilke.

 

Relaterede artikler:

Italiensk region ønsker ikke turismevækst

Her er danskernes 22 største rejsefavoritter i udlandet

Mallorca begrænser antallet af store krydstogtskibe