Grønt lys for krydstogt mellem USA og Cuba

0

1280px-Adonia_(ship,_2001)_IMO_9210220;_Split_2013-04-30_(1)CRUISE: Det forbedrede forhold mellem USA og Cuba fører nu til, at Carnival har fået lov som det første at sejle mellem Miami og Havanna. – Samtidig begynder MSC Cruise at sejle et større program mellem Cuba og caribiske øer.

I årtier har krydstogtselskaberne ventet på at måtte sejle fra USA til den største ø i Caribien i stedet for at sejle udenom på vej til en af de mange mindre øer. I går kom forløsningen med den amerikanske tilladelse til en start med et mindre skib fra Carnival næste år.

Krydstogtskibet Adonia får som det første tilladelse til at have amerikanske passagerer om bord på turen med plads til 700 om bord. Det er planen at lægge til i mindst tre havne i Cuba på et syv dages kryds.

Det kommer til at vare et par år, før der for alvor kan komme gang i krydstogttrafikken. Havne og infrastruktur i Cuba er slet ikke klar til det ryk, der forventes at komme, hvilket verdens næststørste krydstogtrederi, Royal Caribbean, også har erkendt.

De politiske aftaler mellem Cuba og USA er heller ikke endnu så afklarede, at der bliver tale om skibstrafik i større målestok på ruten mellem de to lande.

Anderledes ser det ud for europæiske MSC Cruise, som er endnu mere aktuel med MSC Opera, der får hjemmehavn i Havanna allerede fra december i år.

Herfra sejles til Jamaica, Cayman Island og Mexico – men ikke til USA. Da det er et europæisk rederi giver det ingen politiske forhindringer med en sådan ruteføring, som ikke berører en amerikansk havn.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz