Høj- og lavsæson står ved magt

Ifølge salgs- og marketingdirektør Jan Vendelbo fra MyTravel er det ganske enkelt:

"Det er dyrest at holde ferie den sidste uge af juni, juli og til midten af august. Her er prisen ofte en tredjedel højere end i de billige perioder i starten af juni og i slutningen af august”, siger han ifølge epn.dk.

 

Salgsdirektør Stig Elling, Star Tour, forklarer, at en del af det ’tab’ rejsearrangørerne har på rejser udenfor højsæsonen skal hentes ind når sommeren er på sit højeste:

"Især i juli tjener branchen sine penge. Samtidig er hotelværelserne dog også langt dyrere at købe, når efterspørgslen er størst”.

 

Det er 15-20% dyrere i skolernes andre ferier end i billigsæsonerne. Det gælder ifølge Stig Elling især på familiehotellerne i børnenes skoleferier, mens hoteller, der ikke er specielt egnede til børn holder en lavere pris.

 

En undtagelse er Kanarieøerne, hvor det er billigere at komme i sommersæsonen end om vinteren. Med hensyn til destinationer som Thailand, Kap Verde og Egypten er priserne normalt højest i januar, februar og marts.

 

I maj og først i juni er der masser af billige rejser på markedet. Charterbureauerne skal nemlig tegne sig for lige så mange værelser i den periode, som de skal bruge i højsæsonen og da efterspørgslen er lavere end i skoleferien, presser det prisen ned.

 

Skrevet af Flemming Juul