Heathrow på førstepladsen

heathrowLUFTFART: London Heathrow er netop kåret som den lufthavn med de bedste forbindelser i Europa.

For andet år i træk har London Heathrow placeret sig i toppen. Mega-hub prisen bliver givet til den lufthavn, der har de bedste flyforbindelser i Europa. Heathrow bliver skarpt efterfulgt af Frankfurt og Amsterdam. Bag prisen står analysefirmaet OAG, der netop har udsendt en rapport om de førende lufthavne i Europa og resten af verden.

”I mange år har Heathrow været et midtpunkt i Europa. Den position er ret solid på trods af den øgede konkurrence fra andre lufthavne. Det er utænkeligt med den kapacitet, som Heathrow har nu, at andre lufthavne vil kunne komme op på samme niveau,” siger senior analytiker hos OAG, John Grant i en kommentar.

Europa sætter sig på 12 procent af den samlede globale andel af mega-hub lufthavne, mens Nordamerika er den absolutte vinder med 46 procent af de lufthavne med de bedste flyforbindelser i verden.

Heathrow har årligt 75 millioner passagerer igennem lufthavnen, og det tal ser kun ud til at stige. Den britiske regering gav tidligere på året grønt lys til en tredje start- og landingsbane i lufthavnen, og hvis det bliver en realitet i 2025, forudser OAG, at passagerantallet vil stige markant.