Hjem til Caribien

RCCL-Vision_1.jpgCRUISE: Flere rederier trækker skibe hjem fra Europa næste år i skuffelse over manglende efterspørgsel. Forleden var det Royal Caribbean, og nu følger Princess Cruises efter.

For et par år siden satsede de store internationale krydstogtskibe på Europa om sommeren. Væk fra overophedede Caribien og Florida og til dejligt kølige Baltikum eller det lune Middelhav.

Senere er det gået den anden vej. Amerikanske passagerer, som fortsat er langt de fleste på krydstogt, har opdaget, at det rent faktisk er meget billigere at blive i hjemlige farvande, og samtidig er europæernes købekraft dalet betydeligt.

Derfor har verdens næststørste rederi, Royal Caribbean Line, sendt to af de helt store skibe til Fjerne Østen og trækker næste år endnu et, nemlig Vision hjem til USA. Vision sejler i sommer fra København.

Alene i København var der i fjor to skibe fra rederiet med udgangspunkt, i år er der kun Vision. Næste år skrumper det med Legend of The Seas ind til fem afgange.

I sidste uge meldte Princess Cruise, som også i sommer har et af sine helt store skibe hver uge i København, at man trækker Caribien Princess hjem til Florida fra næste år fra ruten Britiske Øer og Norge.

I stedet for syv Princess skibe i år i Europa, bliver der kun fem i 2014.