Højere fly- og hotelpriser i 2018

Med forventning om en bedre global økonomi forudser en ny rapport højere priser på både fly og hotel i de kommende år.

Carlson Wagonlit Travel og GBTA har i samarbejde lavet rapporten “2018 Global Travel Forecast”, og ifølge den vil priserne for fly, hotel og landtransport stige med op til 4 pct. De sker bl.a. pga. øget inflation, højere oliepriser og nye markeder.

“Højere priser kommer som en del af den styrkede økonomi og voksende efterspørgsel,” siger Kurt Ekert, President & CEO, Carlson Wagonlit Travel.

“De globale tal i denne prognose bør betragtes som stærke indikatorer på, hvad 2018 vil betyde for globale virksomheder.”

“Geopolitiske risici, usikkerhed i nye markeder og et forandrende politisk miljø i både Europa og USA betyder, at nutidens travel managers skal tage endnu mere i betragtning, når de planlægger rejseprogrammet,” siger Jeanne Liu, GBTA Foundation vice president of research.

De globale flypriser forventes at stige med 3,5 pct. i 2018, hotel med 3,7 pct. og prisen på taxa med 0,6 pct.

På tværs af EMEA stiger flypriserne fortsat med 7,1 pct i Østeuropa og med 5,5 pct. i Vesteuropa. I Mellemøsten og Afrika forventes en stigning på 3 pct. pga.  sikkerhedsrisici samt opbygning af olieindustrien.

Valutakursudsving i Europa kan også have indflydelse på priserne i 2018. Den begrænsede konkurrence og det kommende fodbold-VM i Rusland i sommeren 2018 kan medvirke til, at Østeuropa kan opleve de største prisstigninger.

På hotelfronten forventes der store stigninger i Europa og fald i Latinamerika og Caribien. I EMEA forventes en stigning på 6,6 pct. i Østeuropa, 6,3 pct. i Vesteuropa, men blot 0,6 pct. i Mellemøsten og Afrika. Norge forventer en stigning på 14 pct. i 2018, mens Rusland forventer prisstigninger på 11,9 pct. pga. fodbold-VM.

For taxa- og anden landtransport forudses en stigning på blot 0,6 pct. i 2018, hvor Uber og Lyft forventes at vokse med mere end 10 pct. i 2018, men deres vækst er truet af omkostninger via regler og forbud.

Prognoserne er udarbejdet af CWT Solutions Group, og dataanalyse udarbejdet af Rockport Analytics.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.