Spies overvejer nu om den store danske rejsearrangør skal fjerne muligheden for at booke Paris-hotellet Le Muliere fra sin hjemmeside. Foto: Spies.dk

Hollywood-stjerne ønsker boykot af hotelkæde

George Clooney opfordrer til boykot af de ni luksushoteller i Dorchester Collection. De ejes af sultanatet Brunei, der nu vil stene homoseksuelle til døde. Spies tilbyder Dorchester-hotel.

Skuespilleren George Clooney har i mange år brugt sin stjernestatus til at støtte menneskerettigheder verden over – og nu opfordrer Hollywood-stjernen til boykot af de ni luksushoteller i Dorchester Collection.

Klik for stort format. Det berømte Dorchester Hotel i London har lagt navn til The Dorchester Collection, der ejes af sultanen i Brunei på Borneo. Foto: The Dorchester Collection.

Hotellerne omfatter det berømte Dorchester Hotel i London og det lige så ikoniske Beverly Hills Hotel i Los Angeles.

Baggrunden er at Dorchester Collection, der har tre hoteller i England samt to i såvel Frankrig som Italien og Californien, ejes af eneherskeren i det stenrige olie- og naturgasrige sultanat Brunei på Borneo.

Og Brunei indfører onsdag den 3. april en skærpelse af sin allerede eksisterende hårdhændede sharia-lovgivning, der blev indført i 2014.

Ændringen vil blandt andet betyde, at homoseksuelle eller ægteskabsbrydere i Brunei, der har under 500.000 indbyggere, skal piskes eller stenes til døde, skriver en lang række medier, blandt andet Washington Post og BBC.

Den 72-årige sultan Hassanal Bolkiah, der har haft magten i over 50 år, kontrollerer blandt andet The Brunei Investment Agency, der blandt sine ejerskaber har hotellerne i Dorchester Collection.

George Clooneys opfordring til boykot af Dorchester-hotellerne kom i et indlæg på Hollywood-hjemmesiden Deadline.com – her skrev han blandt andet:

”Hver eneste gang vi bor på, holder et møde eller spiser på et af de ni hoteller i Dorchester Collection, går vores penge i lommen på mænd som vælger at stene eller piske til døde deres egne medborgere for at være homoseksuelle eller er anklaget for utroskab,” skrev Clooney og fortsatte:

”Brunei er et monarki og næppe nogen boykot vil have nogen effekt på at få ændret dets lovgivning. Men skal vi hjælpe til med at betale for disse overtrædelser af menneskerettighederne? Jeg har boet på mange af hotellerne i Dorchester Collection – men kun fordi jeg ikke havde gjort mit hjemmearbejde og ikke vidste, hvem der ejede dem.”

Også Amnesty International har opfordret Brunei til ”omgående at indstille planerne om stening for homoseksualitet.” Ligeledes opfordrer Amnesty det internationale samfund til kraftigt at fordømme Bruneis plan om at føre “disse grusomme straffe ud i livet.”

Hotellerne i Dorchester Collection:
Medlemmerne af Dorchester Collection, som George Clooney nu opfordrer til at boykotte, er hotellerne:

The Dorchester og 45 Park Lane i London, Coworth Park i Ascot ved London, Le Meurice og Hotel Plaza Athenee i Paris, Hotel Principe di Savoia i Milano og Hotel Eden i Rom samt i Los Angeles: The Beverly Hills Hotel og Hotel Bel-Air.

Spies udbyder Dorchester-medlem
En af Danmarks største rejsearrangører af leisurerejser, Spies, har på sin hjemmeside mulighed for at booke et af Dorchester-hoteller, Le Meurice i Paris.

Spurgt om Spies i anledning af George Clooneys opfordring til boykot Dorchester-hotellerne vil fjerne hotellet og eventuelt andre Dorchester-hotellerne fra sin hjemmeside, sagde pressechef for Spies i Danmark, Lisbeth Nedergaard, lørdag til STANDBY.dk:

”Som udgangspunkt har Spies den grundholdning, at vi driver en forretning, ikke politik. Men vi vil naturligvis se på dette, men kan ikke tage stilling en lørdag formiddag.”

Relaterede artikler:

Spies fik mindre overskud trods øget salg

Krydstogt til 600.000 kroner

Krydstogthavne i Italien lukket på ubestemt tid